Evde Bıçak Nasıl Bilenir?

Kurban Bayramının en kritik konusu keskin bir bıçaktır. Yoksa bazı kazalar ve zorluklar yaşanacaktır. Bu nedenle sizin için Kurban Bayramının yaklaştığı şu günlerde evde nasıl bıçak bilendiğini adım adım hazırladık.

03.08.2019-14:47 - (Son Güncelleme: 08.08.2019-18:20) Evde Bıçak Nasıl Bilenir?

Kimse körelmiş bir bıçakla kurban kesmek istemez. Kurban bayramında böyle bir problemle karşılaşmak bayramın tadını kaçırmaya yetecektir. Doğru bileme methodları ile bıçağınızı maliyeti düşük bir şekilde hızlıca bileyebilirsiniz. 

BIÇAK NASIL BİLENİR?

Hangi yöntemi seçerseniz seçin bıçak yüzeyinde diz bir kesim çizgisi olmalıdır. Parçalı ya da çentikli bir kenar bıçağınızın kırılmasına sebep olabilir. Bıçağınızı bilerken dikkat etmeniz önemli olanlar:

1. Bıçak bilemeye başlamadan evvel bileme taşını suyun içinde yarım saat dinlendirin.

2. Bileme taşını sudan çıkarıp bez üstüne sabit biçimde koyun.

3. Bileme taşına azıcık su döküp 20 derecelik açıyla bıçağı taşa sürtün. Bıçağı ileri geri yani önden arkaya olacak şekilde bileme taşına sürmeniz gerekmektedir. 

4. Bir süre sürtme yöntemini yaptıktan sonra bir kağıt üstüne bıçağın keskinliğini deneyin.Kağıdı bile kesiyorsa tamamdır. Bu testin ardından kalın kabuklu bir yiyecek üstünde de test edip bitirebilirsiniz. 

5. İşlemi tamamlayınca bileme taşını temizlemeyi unutmayın. 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal