Ev Yoğurdu Neden Sulu ve Ekşi Olur?

Marketten hazır yoğurt almak yerine evde kendi yoğurdumuzu yaparız. Ancak evde yaptığımız yoğurt bir süre sonra ekşir ve sulanmaya başlar. Peki ev yoğurdu neden ekşi ve sulu olur?

Ev Yoğurdu Neden Sulu ve Ekşi Olur?

Ev yoğurdu yaparken her şeyi doğru yapmamıza rağmen bazen yoğurt ekşir ve sulanır. Peki ev yoğurdu neden sulu ve ekşi olur? Tüm detaylar haberimizde...

EV YOĞURDU NEDEN SULU OLUR?

  1. Yoğurt mayalama süresi en fazla 4 ya da 5 saat olmalıdır. Daha fazla yoğurdu mayalamaya bırakmayın.
  2. Yaptığınız yoğurdu bir gün boyunca buzdolabında bekletin.
  3. Yoğurdu cam ya da toprak kapta yapmalısınız. Bu sayede yoğurt daha kıvamlı olacaktır.
  4. Yoğurdu kapakla kapatmak yerine tülbent, battaniye gibi bir eşya ile sarıp dolaba kaldırın.

EV YOĞURDU NEDEN EKŞİ OLUR?

  1. Ev yoğurdu dışarıda bekletilirse hemen ekşimeye başlayacaktır. 
  2. Yoğurdu mayaladıktan sonra direkt olarak eşya ile sarıp dolaba kaldırın.
  3. Sütün ısısı mayalamak için fazla ise yoğurt ekşi olacaktır. Yoğurdun sıcaklığı serçe parmağınızı yakmamalıdır.
  4. Ekşi maya kullanırsanız yaptığınız yoğurt ekşi olacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri