Ev Yapımı Vazelin Tarifi

Evde yapabileceğiniz vazelin ile nemlendirici ve koruyucu olarak vazelinden yararlanabilirsiniz. İşte, tamamen doğal ürünlerden elde edilen vazelin tarifi…

29.09.2019-12:07 - (Son Güncelleme: 29.09.2019-12:03)

Birçok alanda kurtarıcı olan vazelini almak yerine evde doğal malzemelerle yapmak ve kimyasaldan uzak durma için bu tarifi denemelisiniz.

MALZEMELER

Küçük Kapaklı Kaplar

6 Çay Kaşığı Balmumu

El Mikseri

El Havlusu

Küçük Saplı Tencere

¼ Bardak Hindistan Cevizi Yağı

¼ Bardak Zeytinyağı

Küçük Metal Ya Da Cam Kap

 NASIL YAPILIR?

Malzemeler arasında ilk olarak 6 çay kaşığı balmumunu, ¼ bardak Hindistan cevizi yağını, ¼ bardak zeytinyağı miktarını ısı geçiren metal ya da cam kap içerisine konur. İçine malzeme koyduğunuz kaseyi da bir su bardağı su kattığınız küçük saplı tencere içerisine koyun. Suyun kaynamasını bekleyin. Suyun kaynamasının ardından malzemelerinde kase içerisinde eridiğinden emin olun. Karışımın hepsinin eridiğinden emin olduğunu vakit, ocağın altını kapatın. Kendinize tezgah üstünde alan ayırın ve kullanacağınız havluyu o yere serin. Havlu hem malzemenin soğumasında fayda sağlayacak, hem de malzemelerin soğumasında etmen olacaktır.

Havlu üstüne ocaktan kaldırdığınız kabı koyun. 30 dakika süesince ortalama olarak mikser desteği ile karıştırın, karışımın ardından belirli kıvama gelmesi lazımdır. Karıştırma eylemini kasenin içerisinde ki karışımın oda sıcaklığına gelene dek sürdürün.

Son Dakika Kadın Haberleri İçin Sayfayı Aşağı Kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal