Ev Yapımı Kruvasan Tarifi

Kahvaltılarınızın ve ara öğün atıştırmalıklarınızın vazgeçilmezi olan kruvasanı evde hazırlamak çok kolay. Özel tarifi ile kolayca yapılan ev yapımı kruvasan tarifini sizin için hazırladık…

Ev Yapımı Kruvasan Tarifi

Damak zevkinize göre hazırlayacağınız kruvasanı misafirlerinize ikram edebilir, çocuklarınıza gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. İşte, ev yapımı kruvasan tarifi...

MALZEMELER

  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 4- 4,5 su bardağı un
  • Hamuru açmak için nişasta
  • Hamurun aralarına sürmek için eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane oda sıcaklığında yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Çikolata (Sürülebilir)

NASIL YAPILIR?

Ilık su, maya ve şekeri bir kase içine alıp iyice karıştırın. Biraz bekleyip sütü, yağı ve yumurtayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Karışımın üzerine unu azar azar ekleyin. Kıvama gelen hamuru 5-10 dakika yoğurup üzerini nemli bezle kapatıp beklemeye alın. Dinlenen hamuru 14 eşit parçaya bölün. 7 tanesini alıp üzerine nişasta serpip açın. Her katmana eritilmiş tereyağı sürüp üst üste dizin. En üst hamura tereyağı sürmeden üzerini örtüp kenara alın. Diğer 7 bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. İlk hazırladığınız 7 bezeyi tezgaha alın ve kenarlarından ellerinizle çekiştirerek bastırarak açın. Açtığınız hamuru 12 eşit parçaya bölün ve birer tatlı kaşığı çikolata sürüp sarın. Rulo haline gelmiş hamurları yarım saat bir tepside bekletin. Yeterince bekledikten sonra hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun…

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri