Keçi sütü sabunu faydaları nelerdir, ne işe yarar, nasıl kullanılır? Cilt için doğal bir mucize olan keçi sütü sabunu yapmanın püf noktaları

Keçi sütü sabunu son dönemlerin favori cilt bakım ürünlerinden biri. İsminden de anlaşılacağı üzere, keçi sabunundan yapılan bu sabun cilt bakımı için oldukça faydalı. Düzenli bir kullanım sağlandığında siyah nokta sorununu çözen bu doğal sabun, cilt yenilenmesini de sağlamaktadır. Saç bakımı için de faydalı olan keçi sütü sabunu saçı nemlendirmektedir.

06.03.2022-16:00 - (Son Güncelleme: 06.03.2022-16:49)

Keçi sütü sabunu son dönemlerin favori cilt bakım ürünlerinden biri. İsminden de anlaşılacağı üzere, keçi sabunundan yapılan bu sabun cilt bakımı için oldukça faydalı. Keçi sütü sabunu yüksek oranda protein ve pH içerdiği için tam bir cilt için ihtiyaç duyulan her şeyi bünyesinde barındırır. Keçi sütü sabununu düzenli olarak kullanırsanız cildinizde bulunan siyah noktaların giderilmesini sağlarsınız. 

Keçi sütü sabunun faydaları;

- Keçi sütü sabunu canlı ve parlak bir cilt görünümün doğal yöntemidir. 

- Keçi sütü sabunu ile sivilce sorununu çözebilirsiniz. Bu sabun ile cildiniz mikroplardan arınır ve rahat bir nefes alır.

- Keçi sütü sabunu mantar, egzama gibi sorunları da ortadan kaldırmaktadır. Ciltte bulunan enfeksiyonları yok ederek temiz bir cilde katkı sağlar. 

- Keçi sütü sabunun içerdiği A vitamini ile ölü deri atılarak cilt yenilenmesi sağlanır.

- Keçi sütü sabunu nemlendirici özelliğiyle doğal bir nemlendiricidir.

- Keçi sütü sabununu kullanmak ciltte oluşan döküntü ve kaşıntıya karşı da oldukça fayda sağlamaktadır. 

Keçi sütü sabunu nedir?

Keçi sütü cildi beyazlatır mı?

Keçi sütü sabununun cilt beyazlatıcı bir özelliği bulunmaktadır.  Keçi sütü sabunu doğal malzemeler ile yapıldığı için düzenli kullanımda cildin rengini bir nebze olsun açacaktır. Güneş lekelerinden oluşan kaynaklı kararmaları keçi sütü sabunu ile giderilebilirsiniz.

Keçi sütü sabunu cilde zarar verecek şekilde kuruluk meydana getirmez. Cilt altında oluşan iltihapları kurutarak iltihabın deriden atılmasını sağlar. Eğer cildinizde fazla kuruluk hissederseniz cildinizi doğal nemlendirici ile nemlendirebilirsiniz.

Keçi sütü sabunu ile saç yıkanır mı?

Keçi sütü sabununun saçlara karşı olumlu etkisi vardır. Keçi sütü sabunu PH değeri yüksek olan bir sabun olduğu için, saçlara doğal bir nemlilik vermektedir. Keçi sütü sabunu saç derisinde meydana gelen egzama için oldukça etkilidir. Keçi sütü sabunu içerdiği A ve E vitaminleriyle saçlara nem ve hacim kazandırır. Protein içeren bir sabun olduğu için de saçları besleyici özelliği yüksektir.

Evde keçi sütü sabunu nasıl yapılır? 

Keçi sütü sabunu için gerekli olan malzemeler:

- 1 adet doğal sabun

- 2 tatlı kaşığı bal

- Badem yağı

- Havuç tohumu yağı

- Yarım fincan keçi sütü tozu

- 30 damla mür yağı

- Sabun kalıbı

Keçi sütü sabunu yapmak için; Doğal sabunu küçük parçalara ayırarak mikrodalgada eritin ardından eriyen karışımın içerisine toz keçi sütü, bal, badem, havuç ve mür yağını ilave ederek tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın. Karıştırma işlemi bitince karışımı sabun kalıbına doldurarak sabunun donmasını sağlayın. Sabununuz iyice donduktan sonra kullanıma hazır hale gelmiş olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal