Ev Yapımı Granola Tarifi

Sabah kahvaltılarında, ara öğünlerde atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz granola tarifini sizin için derledik. Peki, evde granola nasıl yapılır? Granola tarifi nedir? İşte granola tarifi...

Ev Yapımı Granola Tarifi

Ev Yapımı Granola Tarifi

Evde kolaylıkla yapabileceğiniz granola tarifini sizin için derledik. Hem hafif hem de besleyici olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte granola tarifi…

MALZEMELER

  • 2 su bardağı yulaf ezmesi,
  • 1 çay bardağı ceviz içi,
  • 3 yemek kaşığı çiğ kaju fıstığı,
  • 1 çay bardağı çiğ badem,
  • 1 çay bardağı fındık,
  • 4-5 yemek kaşığı vişne kurusu,
  • 1 çay bardağı kuru üzüm (çekirdeksiz),
  • 3 yemek kaşığı bal,
  • 1/2 su bardağı üzüm pekmezi,
  • 1 çay kaşığı tarçın

NASIL YAPILIR?

Ceviz içi, fındık, badem ve kajuyu buzdolabı poşetine alın. Bir bardak veya tokmak yardımıyla iri parçalar haline gelinceye dek dövün. Parçalanan kuru yemişleri bir kabın içerisine alarak yulaf, bal, pekmez ve tarçını ekleyerek güzelce karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin içerisine ince bir tabaka halinde yayın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. 10 dakikanın sonunda çıkarıp spatula veya tahta kaşık yardımıyla güzelce karıştırın. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın ve 5 dakika daha pişirin. Çıkarıp karıştırarak oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Dinlendikten sonra içerisine kuru üzüm ve vişne kurusunu ekleyin. Granolanız soğudukça katı hale gelecektir. Bu yüzden elinizle mutlaka parçalar haline gelecek şekilde kırın. Bir kavanozun içerisine alarak, sabah kahvaltılarında afiyetle tüketebileceğiniz granolanız hazır. Afiyet olsun…

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR