Ev Yapımı Doğal Vücut Yağı Tarifi

Cildinizi nemlendirmek ve canlılık kazandırmak için evde kendi vücut yağınızı yapabilirsiniz. İşte evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz doğal vücut yağı…

08.02.2020-16:38 - (Son Güncelleme: 08.02.2020-16:27) Ev Yapımı Doğal Vücut Yağı Tarifi

Vücut yağları, losyondan daha kalındır ve daha az su içerir. Bu da, ciltte kalıcılığının daha uzun süreceği anlamına gelir. Dizler, dirsekler ve ayaklar gibi sert ve çok kuru alanları bile nemlendirir. Bu yağ, bebekler veya hassas cilde sahip olanlarda kullanılabilir.

MALZEMELER

  • 1/2 bardak shea yağı
  • 1/2 bardak kakao yağı
  • 1/2 su bardağı Hindistan cevizi yağı
  • 1/2 bardak badem, jojoba veya zeytinyağı
  • 10-30 damla uçucu yağ (lavanta, nane vb.)

NASIL YAPILIR?

Bir kasede uçucu yağ hariç tüm malzemeleri birleştirin. Tencereye su koyun ve kaynatın. Malzemeleri koyduğunuz kaseyi suyun içine yerleştirin ve tüm malzemeler eriyene kadar sürekli karıştırın. Erdikten sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ardından seçtiğiniz uçucu yağı ekleyerek karıştırın. Bir saat buzdolabında bekletin ve sonra 10 dakika el mikseri ile çırpın. Tekrar 10-15 dakika buzdolabında bekletin. Kapaklı bir cam kavanoza aktarın ve vücut yağı olarak kullanın. Vücut yağı, cildiniz tarafından biraz yavaş emilir ancak sonrasında cildinizde herhangi bir yağlılık hissi bırakmaz. Hazırladığınız vücut yağını kuru ve ışıksız bir ortamda 6-8 ay saklayabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal