Ev Yapımı Bazlama Tarifi

Kahvaltı sofralarımızda görmeyi en çok sevdiğimiz şeylerden biri olan bazlamayı evde yapmayı denediniz mi? Ev yapımı bazlama nasıl yapılır? Bazlama için hangi malzemeler gerekir? İşte sıcacık yumuşacık ev yapımı bazlama tarifi...

11.06.2019-09:19 - (Son Güncelleme: 11.06.2019-12:17) Ev Yapımı Bazlama Tarifi

Sıcacık fırından yeni çıkmış bir bazlamayı kim sevmez... Evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla yapacağınız bu tarifi çok seveceksiniz.

EV YAPIMI BAZLAMA TARİFİ  

MALZEMELER: 

1/2 paket yaş maya, 3,5 su bardağı un, 1 su bardağı ılık süt, 1/2 su bardağı tereyağı(eritilmiş), 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker

HAZIRLANIŞI:   

2 yemek kaşığı ılık sütle mayayı çözdürün ve 10 dakika bekletin.
Unu bir kaba eleyin. Ardından tuz hariç tüm malzemeyi ekleyin. En son aktive olmuş mayayı koyarak mayanın tüm hamura karışmasını sağlayın. En son tuzu atın ve homojen bir kıvam oluncaya kadar yoğurmayı sürdürün.Bu noktada hamura un ilave edebilirsiniz. Hamurunuzun ele yapışmayan fakat yumuşacık bir kıvamı olması gerekiyor. Bu bilginin ışığında un ve süt oranını ayarlayabilirsiniz.
Hamurunuz kıvam alınca unlu tezgah üzerine yumurta büyüklüğünde bezelere bölerek 30 dakika mayalandırın. Mayalanan hamurlara bastırarak düzgün yuvarlaklar oluşturun.Tavanızı ısıtın ve bu mini bazlamaları önlü arkalı iyice pişirin. Her pişirişten sonra tavanızda oluşan unu temizleyin ki un yanarak bazlamalarınızın tadını bozmasın. İşte bu kadar.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal