Ev Kazalarından Çocuklar Nasıl Korunur?

Özellikle 5 yaşın altındaki çocukları ev içinde büyük tehlikeler bekler. Ev kazaları, dikkatsizlik ve ihmalkarlık onları korumamız gerektiğinin belirtileri arasındadır. Peki çocukları evde nasıl korumak gerekir? Gelin birlikte bakalım.

09.09.2019-12:47 - (Son Güncelleme: 09.09.2019-12:34) Ev Kazalarından Çocuklar Nasıl Korunur?

Çocuklar ev kazalarına çok yatkındırlar. Hızlı hareket etmeleri, acelecilikleri ve merakları onlaır tehlikeye sürükler. Peki onları nasıl korumak gerekir? 

DOLAPLARI MONTE EDİN

İş güvenliğinde de evde olduğu gibi özellikle depreme karşı evlerdeki dolapların monte edilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, hem depremden hem de küçük çocukların üzerine düşmesi riskinden dolayı bunların mutlaka duvarlara sağlam bir şekilde monte edilmesi şart.

CAM KENARI VE BALKONLARA DİKKAT

İstatistikler, ev kazalarının büyük bir kısmının yüksekten düşmelerin oluşturduğu yönünde. Camdan düşmeler, balkondan düşmeler yaşanabiliyor. Muhakkak camlara kilitler, balkonlara çıkmamaları adına kapı kilitleri ile önlem alınmalı. Balkonlarda çocukların üstüne çıkması ihtimali olacak bir yükselti, koltuk gibi eşyalar kesinlikkle bulunudurlmamalı.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal