Eşleri Hakkında Sık Paylaşım Yapanların Öz Güveni Düşük!

Yapılan araştırmalar sosyal medya paylaşımları ve ilişkiler arasındaki ilişkiyi inceledi. Ve tahmin edilemez sonuçlar elde etti.

05.09.2019-11:57 - (Son Güncelleme: 05.09.2019-13:58) Eşleri Hakkında Sık Paylaşım Yapanların Öz Güveni Düşük!

İlişkiler görüldüğü gibi değildir. Ancak sosyal medyanın yükselmesi ile bu durum daha da yaygınlaştı. Öyleki başka göstergeler bile ortaya çıktı.

SOSYAL MEDYA İLİŞKİYİ NASIL ETKİLER?

Bir grup bilim insanı ilişkilerini Facebook benzeri sosyal medya platformlarında görünür kılmak amacıyla uğraşançiftlerin birbirlerine güvensiz olduğunu anlıyorlar. 108 çiftin katıldığı araştırmada her kişi 2 hafta süresince her gece kısa bir çevrimiçi anket doldurdu. Fotoğraflar, duvar yazıları, yorumlar ve durum güncellemeleri dahil olmak üzere Facebook'taki etkinliklerinin yanı sıra ilişkiler hakkındaki duygularını ve düşüncelerini açıkladılar. Neticelere göre, gönüllülerin kendilerini daha güvende hissetmedikleri zamanlarda, ilişkilerle ilgili daha çok bilgi yayınladılar.

Brunel Üniversitesi'ndeki çalışmacılarına göre ayrıca, eşleri hakkında sık sık paylaşım yapan insanların öz güvenlerinin düşük olabileceğini belirtti. Bilim adamlarına göre, bu çeşit davranışlar, benlik değerlerini arttırma ve başkalarının ilişkilerinin kötü olduğuna dair görütüleri çürütme arzusuyla açıklanabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal