Erkekler Evlilikten Neden Korkar? Erkek Evlilikten Korkuyorsa Karakterinde Problem mi Vardır?

Her ilişki evlilik hayali ile süslenir ve geleceğe dair planlar iki taraf için de önemlidir. Aile olma fikri her ne kadar çiftleri heyecanlandırsa da erkekler bu ciddi adımı atmakta çekinir ve korkar. Peki erkeği evlilik fikrinden uzaklaştıran şey nedir?

24.06.2019-12:02 - (Son Güncelleme: 24.06.2019-11:43)

Erkekler evlilikten neden korkar ve uzaklaşır? Erkekleri evlilikten uzaklaştıran şey ne? Eminiz ki bu soruları defalarca kendinize sordunuz ancak cevabı bulamadınız. İşte erkeklerin evlilikten kaçma nedenleri...

DUYGU KARMAŞASI YAŞAR  

Erkekler çoğunlukla evlilik korkusunu ya ilişkinin ilk başlarında bu konular açıldığında gerilir ya da evlenmeye yakın tarihlerde bir takım tavırlar ile belli eder bunun sebeplerinden biri de evliliği başarılı bir şekilde tamamlayamayacağı hissidir. Erkekler evliliği mutlu bir şekilde sürdüremeyeceğine ve yetemeyeceğine dair bir takım duygu karmaşasına sokar. Bu da evlilik hakkında kendini yetersiz görmesi hatta karakterini tam manasıyla oturtamamış kişilerde yaygın olarak görülmektedir.

HİÇ SORUMLULUK ALMAMIŞSA

Çoğunlukla evlilikten korkan erkekler, kendi hayatına dair tam manasıyla sorumluluk almamış ve karar alırken kendi başına krizleri yönetemeyen kişilerin ''evlenmek için henüz çok gencim, isteklerimi tamamlayamadım...'' gibi bahanelerin ardına saklanabilmektedir. Bu savunma mekanizmaları erkeklerin evlilikten kaçtığını gösteren belirtiler arasında yer alıyor.

MUTSUZ BİR AİLEDE YAŞIYORSA  

Kendi ailesinin mutsuz bir aile olması ve anne babasının şiddetli geçimsizliği ile de ilgili de olabilir. Mutsuz bir aileye sahip olan erkek kendi evlilik hayatının da aynı biçimde olacağı düşüncesi ile evlilikten olabildiğince kaçar veya uzak durur.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal