Erkek Çocuk Yetiştirirken Bilmeniz Gerekenler

Hamile olduğunuzu ilk öğrendiğinizde bebeğinizi sadece sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı dilersiniz. Peki erkek çocuğunuz olduğunda ona nasıl yetiştirmeniz gerektiğini biliyor musunuz? İşte erkek çocukları yetiştirirken bilmeniz gerekenler...

21.07.2020-16:12 - (Son Güncelleme: 21.07.2020-16:00) Erkek Çocuk Yetiştirirken Bilmeniz Gerekenler

Erkek çocuklar, kızlara göre oldukça farklı bir yapıdadır. Her çocuk aynı temel sevgi, ilgi ve alakaya ihtiyaç duysa da kızların ve erkeklerin ilgi duydukları konular farklılık gösterir.

ERKEK ÇOCUK YETİŞTİRİRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Bir oğlunuz olduğunda ilk öğreneceğiniz şeylerden biri onun riskli davranışlar yapmaya eğiliminin olduğudur. Kendilerine konulan sınırları zorlamayı severler. Düşmeden önce kenara ne kadar yaklaşabileceklerini görmek isterler. Erkek çocuklar çok konuşmaya ya da kendileri ile çok fazla konuşulmasına ihtiyaç duymazlar. Çoğu erkek çocuğu kelimeleri kullanmaktansa sesler çıkarmayı tercih eder. Elbette oğlunuzla konuşmalısınız ama onların bundan kızlar kadar hoşlanmadığını bilmeniz gerekir.

Her ne kadar anneler bundan dert yansa da erkek çocuklar kirlenmeyi sever. Saatlerce çamurun içinden çıkmazlar. Belki sadece dışarı çıktığında giymesi için kıyafetler ayarlayabilirseniz böylece çocuğunuzu gördüğünüzde çığlıklar atmanıza gerek kalmayacak. Erkek çocuklar açık havayı ve açık havada oynanabilecek her türlü oyunu çok sever. Yaş ilerledikçe sadece arkadaşları ile konuşurken bile açık havada olmak isterler.

Erkekler genellikle erken yaşta tekerlekli şeylere dair bir keyif geliştirirler. Bu yıllar içinde çeşitli şekillerde su yüzüne çıkıp duracaktır. İşte bir anne için erkek çocuk sahibi olmanın en tatlı yanı ise onlar yaşamları boyunca annelerine düşkün olacaklardır. Asla bitmeyecek bir sevgiden bahsediyoruz. Söz konusu annesi olduğunda erkeklerin doğal koruyuculukları muhakkak devreye girer.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal