Erkek Arkadaşım Mesajıma Cevap Vermiyor

Günümüzde ilişkileri ve iletişimi belirleyen yegâne unsur telefondur. Hatta telefonla birlikte elektronik posta vb. gibi kanallar da bunun bir parçası sayabiliriz. Herkesin herkesle etkileşime girebildiği, ama birbirinden şüphe ettiği bir balon çağındayız. Yine de umudumuzu korumak adına dikkatli olmalıyız.

22.06.2020-13:59 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-13:52) Erkek Arkadaşım Mesajıma Cevap Vermiyor

Ama, artık bu dünyada yaşadığımızı da kabul ederek, ilişkilerimizin temelini o yönde belirlemeliyiz.

BİR İLİŞKİDE MESAJLAŞMA TRAFİĞİ NASIL SAĞLANMALIDIR?

İlişkilerdeki temel meselelerin çözülmesi adına, bunların sınırlarının ne şekilde çizildiğinin de çözülmesi gerekir. Erkek arkadaşım mesajıma cevap vermiyor gibi bir kaygıya düştüyseniz, aklınıza iki seçenek gelmelidir.

Birinci seçenek, erkek arkadaşınız sizi aldatıyor olabilir. Bu ihtimal daha yüksektir. Yahut sizinle birlikte elinde başka seçenekler bulundurmaktadır.

İkinci seçenek, iş yoğunluğu vardır veya telefon kullanmayı fazla sevmiyordur. Bu noktada da ona anlayış göstermeli, çerçeveyi aşmadan mesaj trafiğini sağlıklı bir şekilde sürdürmelisiniz.

Mesajlaşmalar iletişim kazalarına sebep olabilmektedir. Dolayısıyla, sizin de kendinizi değerlendirmeniz gerekir. Çünkü, erkeklerle kadınların mesajlaşma biçimleri ve algıları aynı değildir. Eğer, erkek arkadaşım mesajıma cevap vermiyor diyorsanız, ne yazdığınızı, saat kaçta yazdığınızı ne kadar uzunlukta yazdığınızı ve ne kadar sıklıkla yazdığınızı dikkatle gözden geçirmelisiniz.

İletişimde temel kural, karşılıklılık ilkesine dayanmaktadır. Siz bir mesaj attıysanız, ilişkinizin samimiyet derecesine göre, göstergeleri takip etmeli ve ondan da o yoğunlukta bir mesaj gelmesini beklemelisiniz. Kural şudur:

*İlişkinin başında bazı alışma sıkıntıları baş gösterebilir. Bunu anlayışla karşılayarak, karşıdaki kişiye en fazla 2 gün şans verebilirsiniz.

*Eğer, ilişkiniz biraz ilerlediyse, bu şansı 1 güne düşürebilirsiniz.

*İlişkiniz uzun bir süreye dayanıyorsa, yaklaşık 6-8 aylık bir evreyi atlattıysanız, gün içinde -en azından akşam yatmadan önce- kişinin size dönmesi gereklidir.

Ona göre, siz de tavrınızı belirleyebilirsiniz.

ERKEKLERLE NASIL MESAJLAŞILIR?

Erkek arkadaşım mesajıma cevap vermiyor diye bir kaygıya kapılıyorsanız, mesajlarınızı mutlaka gözden geçirin. Eğer, aşağıdakilerden birini içeriyorsa, erkek arkadaşınızın sizden uzaklaşması olasıdır:

*Argo kullanımı

*Tehdit içerikli cümle

*Negatif dil kullanımı

*Uzun mesaj

*Duygusal yoğunluk içeren cümleler

*Beklenti içeren cümleler

*Orada mısın, niye cevap vermiyorsun gibi üstelemeler

*Orada olduğunu biliyorum, biraz önce şuna yazmışsın, şu saatte şuraya girmişsin gibi dedektiflik içeren cümleler

*Şüphe uyandıran ifadeler

*Bağımlılık yaratan aşırı yüzeysel sevgi cümleleri

*Beklenti içeren sorular veya cümleler

ERKEK ARKADAŞINIZ MESAJINIZA CEVAP VERMİYORSA NE YAPMALISINIZ?

Erkek arkadaşım mesajıma cevap vermiyor diyorsanız, onu iyi çözmelisiniz. Eğer, yanlış bir şey yapmadığınızı düşünüyorsanız, onun vereceği yanıta göre hareket etmelisiniz. Çapkınlık peşinde biriyse, hareketli bir yaşantısı varsa veya kafası karışıksa, o noktada onun çarpık hikâyeleriyle ve dertleriyle vakit kaybetmemenizi tavsiye edebiliriz. Tavrınızı net olarak ortaya koymanız sizi saygın gösterecektir.

Tersine, telefon kullanmayı pek sevmeyen, ilişki kurmaya çekinen veya inatçı biriyse, ona mesaj atmaktan ziyade, onunla yüz yüze buluşmanızı öneririz. Hatta, telefon açıp, kendisiyle bu kanaldan iletişim kurmayı da deneyebilirsiniz.

Bir erkeğin size tavrı sağlıklıysa, er geç bir şekilde dönüş yapacaktır. Ama, aranızda istikrarsız bir iletişim varsa, orada ciddi bir karar almanızın zamanı da gelmiş olabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal