Erkek Arkadaşım Makyaj Yapmamı İstemiyor

Makyaj her kadının kimi tatlı hilelere başvurduğu ve kendini iyi hissettiği bir seremonidir. Hayatında bir kez olsun ruj sürmeyen, rimel kullanmayan kadın yok denecek kadar azdır.

22.06.2020-13:44 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-13:46) Erkek Arkadaşım Makyaj Yapmamı İstemiyor

Kadınlar kaç yaşlarına gelirlerse gelsinler, bir şekilde kendilerini güzel hissetmek isterler. Bu yüzden, parfümden ojeye, rujdan fulara makyaj malzemesi, süslü aksesuarlar gibi ayrıntılar onları hayata bağlar.

ERKEK ARKADAŞINIZ SİZE SAYGI DUYUYOR MU?

Erkek arkadaşım makyaj yapmamı istemiyor diyorsanız, orada en temel problem saygının olmayışı ve üslup sorunudur. Öncelikli olarak şunu düşünün; erkek arkadaşınızın neden makyaj yapmanızı istemiyor? Ardından, siz makyaj yapmadan mutlu hissedebilecek misiniz?

Eğer, aşırı makyaj yapıyorsanız ve erkek arkadaşınız sizden bunu biraz azaltmanızı istiyorsa, ona karşı olan saygınızdan bunu yapmanız mümkündür. Ama, erkek arkadaşınız herhangi küçük rötuşunuzda bile makyaj yapmanıza karışıyor; üstelik, size çıkışıyor, sizi tehdit ediyor ve aşırı derecede kıskanıyorsa, orada büyük sorun vardır.

Bir insanın sizden ne isteyip ne istemediğinden çok, onu neden istediği ve isteğini nasıl belirttiği önemlidir. Erkek arkadaşım makyaj yapmamı istemiyor diyen bir kadın, bunun nedenlerini iyi açıklayamayan, kaba bir erkekle birlikteyse, o ilişkinin sağlıklı bir getirisi olmayacaktır. Bu yüzden, yol yakınken bundan dönülmelidir. Kaliteli bir yalnızlık, hastalıklı bir ilişkiden yeğdir!

Eğer, erkek arkadaşınız size neden makyaj yapmamanız gerektiğini mantık çerçevesinde açıklar ve saygı duyduğunu belirtirse, onunla konuşarak biraz yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Hatta, biraz makyaj yapmak için de anlayış isteyebilirsiniz.

Bu yönde, sizin de kendinizi nasıl hissettiğinizi iyi çözmeniz gerekir. Taviz vermek sizi mutlu etmiyorsa, erkek arkadaşınızdan ziyade, özgürlüğünüz önemli olabilir. O noktada, bir erkeğin değil, özgür davranmanızın sizi güçlü kılacağını görmelisiniz.

İLİŞKİLERDE KARŞILIKLILIK ESAS MIDIR?

Erkek arkadaşım makyaj yapmamı istemiyor diye dertleniyorsanız, onun kişilik yapısını çözmek adına, siz de ondan vazgeçemeyeceği bir şey isteyin. Çünkü, ilişki karşılıklı taviz üstüne şekillenir. O sizden bir şey istiyorsa, siz de ondan başka bir şey isteme hakkını elde etmelisiniz.

Örneğin; futbol oynamayı seviyorsa yahut arkadaşlarıyla dolaşmaya ilgisi varsa, siz de ondan bunu yapmamasını isteyebilirsiniz. Erkek arkadaşınız makyaj yapmamanız karşılığında, kendi sevdiği bir şeyden sizin için vazgeçiyorsa, bu önemli bir adımdır. Velhasıl, sizi anlamaya çalışıyor demektir. Bu yönde, ileriki zamanlarda onu ikna etmeniz de kolaylaşabilir.

Ama, maskülen tavırlara girip, ‘‘sen bana karışamazsın, ben erkeğim, niye senin için bir şeyden vazgeçecekmişim’’ vb. ifadeler kullanıyorsa yahut vazgeçeceğini söylediği şeyden gerçekte vazgeçmiyorsa, burada durmalısınız. Onunla vakit kaybetmemenizi ve kendi kıymetinizi bilmenizi öneririz. Sağlıksız ilişkilerde her zaman hastalık ürer!

ERKEK ARKADAŞINIZI GÜZELLİKLE İKNA EDEBİLMENİN YOLLARI VAR MIDIR?

Erkek arkadaşım makyaj yapmamı istemiyor diyorsanız, onun kişilik yapısındaki zaafları çok iyi çözmelisiniz. Nitekim, erkekler her zaman açık verirler. Karşınızda etkileyeceğinizi düşündüğünüz bir erkek varsa, aşağıdaki maddeleri uygulamanız mümkündür:

*Makyaj yapmaktan vazgeçer gibi görünüp, sadece onun için makyaj yapacağınızı söyleyin.

Kendisinin gönlünün olması adına, ikiniz baş başa kaldığınızda, makyaj yaparsanız, gururu hayli okşanacaktır. Sizi makyajlı görmeye alıştıktan sonra da yavaş yavaş üstüne gitmeden dışarıda makyaj yapmaya devam edebilirsiniz.

*Esprili konuşmalar ve övgü dolu sözler kullanın. Asla, çatışmacı bir tavra bürünmeyin.

Erkek arkadaşınız makyaj yapmanızı istemediği zaman, onun zihnini kurcalayacak söz oyunları yapın, onu büyüleyin. Aslında, onun için makyaj yaptığınızı söyleyin. Bir adamın yanında taşıyacağı kadının da bakımlı olması gerektiğine dair küçük manipülasyonlar aşılayın.

*Sizi kaybetme korkusu yaşatın.

Erkek arkadaşınız makyaj yapmanızı istemiyorsa, ona küçük bir rest çekin. Onun için özel hayatınızdan ve kişiliğinizden vazgeçmeyeceğiniz belirtin. Sizi kaybetmek istemiyorsa, durumu kabullenmek zorunda kalacaktır. Özgüveninizden kesinlikle taviz vermeyin.

*Onunla ortak alışverişe çıkın.

Sevgilinize kıyafet, parfüm, saat vb. gibi aksesuarlar seçerken, kendinize de makyaj malzemesi aldırın. Ardından bu ürünlerle fotoğraf çekilin. Birlikte anılar biriktirin. Rujlarınızla onun suratında dudak izleri çıkarın. Ciddi meseleleri oyuna dönüştürüp, erkeği de bunun içine alın. Keza, bir erkek alışkanlık edindiği konularda, dedikleriniz yapmak ve biraz yumuşamak zorunda kalacaktır.

Erkek arkadaşım makyaj yapmamı istemiyor diye kara kara düşünmek yerine, ben erkek arkadaşımı nasıl ikna ederim diye düşünmenizi tavsiye ederiz. Eğer, onu hiçbir şekilde ikna edemiyorsanız ve sizi çok yoruyorsa, o ilişkiden asilce çıkıp gitmeniz daha onurlu bir harekettir. Bunu da fark etmenizi isteriz. Kimse sizden değerli değildir!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal