Eril Ne Demek?

Hep eril-dişil dengelerden bahsediyoruz. Eril ve dişil enerji bir erkeğinde kadının da dengeli bir şekilde özümsemesi gereken enerjilerdir. Bunların dengesizliğinde yada eksikliğinde hem hayatta hemde ilişkilerimizde sorun yaşamamak imkansızdır.

16.07.2018-11:43 - (Son Güncelleme: 16.07.2018-11:26) Eril Ne Demek?

Peki eril nasıl hareket eder? Dişil nasıl davranır? Gelin kendimizde bu maddeleri samimiyetle sorgulayalım. Hangi tarafımız daha baskın. Enerjimizde dengesizlikler yaşıyor muyuz?

ERİL nettir. Dişil olan duyguların içinde bir o yana bir bu yana savrulmaz. Bir hedefi vardır. O hedefi belirler, emin adımlarla, cesaretle hedefine gider ve gerçekleştirir. ne istediğini iyi bilir ve arzu ettiği şeyi gerçekleştirir.
DİŞİL ise duygularının gelgitleri arasında dans eder. Bütün duygular pil gibi zıt kutupludur. Kadın her iki uç arasında dönemsel olarak gider gelir. Bu yüzden kafası net değildir. Bir gün bir şey hayal ediliyorsa diğer ay başka bir hedefe doğru yönlenebilir.

ERİL görsel olarak uyarılır. Seyretmeyi sever. Baktığı gördüğü güzellikleri dillendirir över. Onun tadını çıkartır. Çıplak bedenden tahrik olur.
DİŞİL ruh teşhircisidir. Görülmeyi, fark edilmeyi, beğenilmeyi, seyretmeyi sever. Bu onun ruhunu yatakta da uyarır. Kadını tahrik eden erkeğin çıplak bedenini görmek yada yakışıklılığı değildir. O yakışıklı erkek tarafından beğenilmek güzel bulunmaktır.

ERİL net olduğu için davranışları tutarlıdır. Sözünde durabilir. Zamana sadıktır. Sözleriyle davranışları birbirini tutar.
DİŞİL ise tutarsızdır. Fakat kadının özelliği karşısındaki erkekte tutarlılığı aramak ve bulduğunda ona kendini teslim ederek güvene bilmektir.

ERİL savaşçıdır. O olana kabul vermekten ziyade, durumu mantığıyla tartmak güvenli yada uygun bulmadığı alanları değiştirmek üzere mücadele verir.
DİŞİL olana kabul verir. Bardağın dolu kısmına bakar ve boş kısmı yargılamaz. Burada kabul etmek kendi arzu ve ihtiyaçlarını yok saymak demek değildir. Tam tersine bunu yumuşacık, sevgi dolu ve alt yazılarla söyler. Sevmediği yanları değil sevdiklerini taktir eder. Sevmediklerini eleştirmeden ‘Bunu şu şekilde yapsak daha iyi olabilir.’ olarak ifade eder.

ERİL kontrol eder, Duruma hakimdir. Kendine ait alanını korur ve kollar. Bir şeyler hedeflerine uygun yoldan çıkmışsa, kontrolü eline alır ve her şeyi rayına koyar. Kadını da kontrol etmek ister ve onu dış dünyaya karşı korumak ister.
DİŞİL ise güvenir sırt yaslar. Tam bir teslimiyet içindedir. Hayat güzeldir ve her şey nasıl olsa yolunda gidecektir. Kalbi ile erkeğe göre daha sıkı bir bağ içindedir bundan dolayı kalbine güvenir onunla hareket eder. Sırtını dış dünyadaki savaşan ve hedefine koşan erkeğe yaslar.

ERİL bedensel aktiflik gerektiren işleri yapar.
DİŞİL ise kendine hazır gelen malzemeleri alır mutfağına girer. Pişirir, doyurur, sunar ve bundan da çok büyük zevk alır.

ERİL verir, Kadınına servis vermeyi ister. Onun için uğraşmayı, emek harcamayı sever. Yatakta da verme, nüfus etme, girme, boşaltma eylemi yapar.
DİŞİL alır. Nüfuz edilmeyi, doldurmayı, peşinde koşulmayı, av olmayı sever. Yatakta da penisi ve erkeğini içine alır. Kabul verir.

ERİL kadın için bir şeyler yapmayı, onun problemlerini çözmek ister. Problem çözmek onun yeteneklerinden biridir. Özellikle de bedensel kuvvet gerektiren işleri yapmayı sever. Memnun etmeyi ve kadınında memnuniyetle birlikte mutluluk ve coşku uyandırmayı ister. Yani eril yapar ve dişi  taktir eder. Duygu belirtir.
DİŞİL duygusunu belli eder, bunu güzel ve yumuşak tonlarda ifade ederek alır. Aldığını taktir eder, vereni ise onurlandırır. Örn: bir kadının soğukta üşürken ‘ceketini bana ver, üşüdüm’ demesi uygun olmaz fakat ‘Hayatım, ben üşüyorum’ dediğinde erkek ceketini çıkarır kadına verir.

ERİL özgür olmaktan zevk duyar. Özgür olmalı ve dünyayı fethetmelidir. Ruhunun hediyesini bulmalı, araştırmalı, keşfetmeli eğer aşık olmuşsa, keşfetmelerini kendi kadınına sunmalıdır.
DİŞİL Yerleşik hayatı sever. Sevilmek onun en önemli haz alanıdır. İlgi almalı, prenses muamelesi görmeli doyurulmalıdır.

ERİL bir şeye zihinsel olarak odaklanma yeteneğine sahiptir. Düşünme ve muhakeme yeteneği gelişmiştir. Her şeye önce mantığı ile yaklaşır. Duygularını kolayca kontrol edebilir.
DİŞİL duygusal bedenini daha rahat kullanır. Zihni bulanıktır. Duygularını gösterir. Flört ederken bile duyguları ön plandadır. Eril bu duyguyu alır ve onu memnun etmek için eyleme geçer.

ERİL her seferinde tek bir şeye odaklanır.
DİŞİL aynı anda pek çok şeyi kafasında çevirebilir.

ERİL  dış özellikler, bedensel güzellik, para, güç ile daha çok ilgilenir ve tahrik olur. Bunun sebebi penisinin ve zihninin kalbinden daha önde olmasıdır.
DİŞİL  manevi güzelliklere önem verir. Gücü dışarıda arar ve bunu erkekte bulmak ister.

ERİL Erkek bireyseldir. Sorununu paylaşmaz. Tek başına çözmek ister. Zaten bulmaca çözmeyi, iz sürmeyi, av peşinde koşmayı, heyecana ve adrenaline meraklıdır. Eğer sorununu kendisi çözmezse, bu onun için bir güçsüzlük göstergesidir.
DİŞİL sorunlarını anlatmayı, konuşmayı, kendini ifade etmeyi sever. Bir güce sarılmayı, bir omuzda ağlamayı yada güven ve şefkat hissini yakalamayı ister.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal