Erikli Galette Tarifi

Erikli galetteyi hiç denediniz mi? Hem mayhoş hem de kıtır kıtır olan bu lezzet ile misafirlerinizi mutlu edeceksiniz.

Erikli Galette Tarifi

Kıtır kıtır bir lezzet için erikli galette tarifini deneyebilirsiniz. Özellikle çay saatlerinde oldukça iyi gidecektir.

MALZEMELER

4 adet milföy hamuru

10 adet mürdüm eriği veya angelik erik

File badem

2 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı tereyağı

ÜZERİ İÇİN

1 adet yumurta sarısı

NASIL YAPILIR?

Milföy hamurunu yağlı kağıt üstünde incecik açın. Fırını 200 derecede ısıtın.  Erikleri ikiye kesin veya elma dilimi biçiminde dilimleyin.  Açmış olduğunuz hamurun üzerine tereyağından güzelce sürün ve dilimlenmiş erikleri düzgün biçimde koyun. Kenarlarını katlayın ve yumurta sarısı uygulayın. Toz şekeri her bölüme serpiştirin. File badem ile süsleyin. Evvelden ısıtılmış fırında hamur kenarları güzelce kızarana dek pişirin. Ilık ve dilerseniz 1 top dondurma ile servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri