Erik Reçelini Evde Kendiniz Yapın!

Hazır gıdaları son yıllarda pek tavsiye etmeyen sağlık uzmanları elinizden geldiği kadar evde kendi ellerinizle gıdaları hazırlamanızı tavsiye ediyor. Siz de reçellerinizi evde kendiniz yapmak istiyorsanız tarifimize kulan verin.

14.10.2019-11:23 - (Son Güncelleme: 14.10.2019-11:51)

Kendi kahvaltılığınızı kendiniz yapmak istiyorsanız enfes bir erik reçeli tarifimiz var. İşte en kolay hazırlanış yöntemleri ile erik reçeli tarifi.

ERİK REÇELİ TARİFİ

Malzemeler; 1 kilogram mürdüm eriği, 5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı su, 1 adet çubuk tarçın, 5 adet karanfil, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1/2 adet limon suyu, 1 yemek kaşığı gül suyu.

Yapılış aşaması; Bol su ile yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz mürdüm eriklerini, ortadan kesin ve çekirdeklerini ayıklayın. Derin bir tencerenin içine aldığınız mürdüm eriklerinin üstüne toz şekeri kattıktan sonra kapağını kapatıp, suyunu bırakması için 5 saat dinlendirin. Toz şeker ile beraber kendi suyunu salan eriklere; su, çubuk tarçın ve karanfil ilave edin.

Kısık ateşte, dibinin tutmaması adına aralarda tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak reçeli yaklaşık 40 dakika süre ile kaynatın. Çok fazla köpürmesin ve parlak olması için tereyağını bu katın. Limon suyunu ekleyip, 10 dakika daha pişirip  kıvam alınca ocaktan alın. Soğuması için oda ısısında bekletin.

Reçeliniz hazır. İsteğe bağlı bu aşamadan sonra karanfil ve çubuk tarçını çıkartın. Gül suyunu katıp, hafif bir şekilde reçeli karıştırdıktan sonra kavanoza aktarın. Ağzını sıkıca kapattıktan sonra güneş almayan kuru bir yerde muhafaza edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal