Ergenlikteki Gençlere Nasıl Davranılmalı?

Ergen bir gençle baş etmek zorludur. Nasıl iletişim kurulacağını bilmemek iletişimin kopmasına sebep olur ve sorunlar çözülemez.

25.10.2019-11:07 - (Son Güncelleme: 25.10.2019-11:04)

Eğer ergenliğinde olan bir çocuğunuz varsa iletişimi dikkatli kurmalı ve bazı davranışlardan kaçınmalısınız. İşte, ergenle iletişimin kritik noktaları…

ERGENLİKTEKİ GENÇ VE AİLE İLİŞKİSİ

Çocuğunuzun ''Bana karışamazsınız, Ben artık çocuk değilim, Kendi kararlarımı kendim verebilirim.'' sözlerine sık sık maruz kalıyorsanız, işe öncelikle sabırlı olmakla başlamalısınız. Özgürlük şeklinde gördüğü şeyi her dilediğini yapma manasına gelmediğini ve heves uğruna yaptığı fevri davranışların bedelinin neler olabileceği konusunda sohbet etmelisiniz. Parasını dilediği yere harcamak isteyen çocuğunuza izin verecekseniz eğer parası kalmadığında neticelerine katlanması gerektiğini net bir biçimde anlatmalısınız. Hangi hususta konuşursanız konuşun üslubunuz mutlaka akıl ya da öğüt verici olmamalıdır. Öfke kontrolsüzlüğü halinde yükselen seslere rağmen duruşunuzu bozmayın, çocuğunuz davranışınıza nazaran biçim alacaktır. Sakinleşmesini bekleyin. Annesi ve babası olarak ona hiçbir biçimde eleştirici bir davranış sergilemeyin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal