Ereksiyon Problemleri

Sertleşme sorunu nedeniyle özellikle 40 yaş üzerindeki erkekler sıkıntılar yaşayabilmektedir. Bu duruma sıkça rastlanır. Yaşın artması rahatsızlık için de ihtimali arttırmaktadır. Peki, ereksiyon problemleri neden kaynaklanır? Tedavi edilebilir mi?

03.08.2020-15:38 - (Son Güncelleme: 03.08.2020-15:34) Ereksiyon Problemleri

Sertleşme sorunu; cinsel ilişkiye girmek için yeterli sertleşmenin peniste oluşmamasıdır. Cinsel ilişkiye başladıktan sonra ilişkinin devam ettirilememesini de kapsayan bir rahatsızlıktır.

EREKSİYON SORUNU NEDİR?

Sertleşme sorunu; cinsel ilişkiye girmek için yeterli sertleşmenin peniste oluşmamasıdır. Cinsel ilişkiye başladıktan sonra ilişkinin devam ettirilememesini de kapsayan bir rahatsızlıktır.

Bazı zamanlarda sertleşme sorunu yaşanması normaldir; her erkek bu durumla karşılaşabilir. Sertleşme problemi sürekli ve sık hale gelirse bir sorun olarak görülür. Bu durum ciddi bir huzursuzluğa, özgüven kaybına ve partnerle ilişkinin bozulmasına yol açabilir.

Sertleşme sorunu başka kronik rahatsızlıklardan ötürü de oluşabiliyor. Bu durumun tespitini bir doktor yapmalıdır. Eğer sorun başka bir hastalıktan kaynaklıysa o hastalığın tedavisi ile ereksiyon problemi ortadan kalkabilir.

SERTLEŞME SORUNU İÇİN NE ZAMAN DOKTORA GİTMELİSİNİZ?

Ereksiyon problemleri için çoğu erkek doktora gitmeye çekinebilir ancak bu sorun nedeniyle yaşayacakları rahatsızlıklar ciddi boyutlara varabilecektir. Ereksiyon sorunları tedavi edilebilir; bu nedenle özellikle şu durumların varlığı halinde bir doktora görünmenizde yarar vardır:

Sertleşme sorununuza neden olabilecek diyabet, yüksek tansiyon gibi bir hastalığınız varsa;

  • Ereksiyon problemleri ile birlikte başka semptomlar da gösteriyorsanız
  • Erken, geç boşalma ve diğer cinsel problemleriniz varsa
  • Endişeli, stresliyseniz ve özgüven kaybı yaşıyorsanız
  • Ereksiyon sorununuzu çözmek için bir doktora danışabilir ve tedavi olabilirsiniz.

EREKSİYON PROBLEMLERİNİN NEDENLERİ NELERDİR?

Sertleşme sorunu nedenleri psikolojik olabilir veya organik kaynaklı meydana gelebilir. Hormonlar, duygular, kaslar, kan damarları, sinirler vb. işin içine girer. Bu nedenle birçok unsur sertleşme problemi yaratabilir.

Stres, depresyon, endişe ve benzeri zihinsel rahatsızlıklar da sertleşmeyi önleyebilir. Sertleşme probleminin bir diğer ismi ise erektil disfonksiyondur. Sertleşme problemi bazen hem organik hem psikolojik faktörlerden kaynaklanabilir. Fiziksel olarak cinsel problemler yaşayan bir erkek bunu stres ve endişe kaynağı haline getirebilir ve bu koşullar durumun daha kötüye gitmesine neden olur.

Fiziksel nedenler arasında diyabet, yüksek tansiyon, aşırı kilo, kalp hastalığı, damar tıkanıklığı, Parkinson, sigara-alkol kullanımı, uyku bozuklukları, bazı fiziksel yaralanmalar vb. bulunur. Psikolojik nedenler ise eşle yaşanan ilişki problemleri, cinsel olarak uyarılamama, stres, depresyon ve endişedir.

SERTLEŞME SORUNUNU ÖNLEMEK İÇİN NE YAPILMALI?

Ereksiyon problemleri alınacak bazı önlemlerle azaltılabilir ya da engellenebilir. Kronik hastalıklar için düzenli doktor kontrolüne gitmek ve verilen tedavileri uygulamak önemli bir adımdır.

Alkol, uyuşturucu madde ve sigaradan uzak durmak ereksiyon sorunu için etkilidir. Sağlıklı bir yaşam tarzı tercih edilmelidir. Düzenli olarak egzersiz yapmak sıklıkla tavsiye edilir. Sevilen bir hobi bulmak, meditasyon yapmak stresi ve endişeyi azaltacaktır. Psikolojik sorunlarınız varsa bunlar için de yardım almanız gerekebilir.

Altta yatan nedene göre doktorunuz bir tedavi yöntemi uygulayacaktır. Bazı ilaçlar verilebilir ve penise kan akışını hızlandıracak bir tedavi tercih edilebilir. Bazı durumlarda ise pompa, penis enjeksiyonları ve implantlar ile sorun çözülür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal