Enfes Yumurta-yı Hümayun Tarifi

Yumurta-yı Hümayun nedir nasıl yapılır? Kahvaltılarda afiyetle yiyebileceğiniz efsane bir lezzete hazır mısınız? Bu eşsiz tarifin malzemelerini ve yapılış aşamalarını sizin için derledik.

Enfes Yumurta-yı Hümayun Tarifi

Hafta içi ya da hafta sonu farketmez, her gün kahvaltıda yiyebileceğiniz bu enfes lezzete asla hayır diyemeyeceksiniz.

YUMURTA-YI HÜMAYUN TARİFİ

MALZEMELER: 

3 yemek kaşığı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı tereyağı,3 adet soğan,1 tatlı kaşığı esmer şeker,1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber,1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber,1/2 çay kaşığı yenibahar14 dilim çemensiz pastırma,4 adet yumurta

HAZIRLANIŞI: 

Genişce bir tavada sıvı yağı ve tereyağını iyice kızdırın. Bunun üzerine piyazlık doğranmış kuru soğanı ilave edin ve 5 dakika kadar orta ateşte kavrulmasını sağlayın.
5 dakiknın ardından esmer şekeri de katıp soğanları karamelize olması adına arada karıştırarak kısık ateşte pişirin. Soğanlar karamelize olunca baharatları da katıp tekrar iyice karıştırın. Çemensiz pastırmaları da katıp 1 dakika kadar soğanlarla beraber karıştırın ve koyacağınız yumurta sayısı kadar, kaşık ile çukurlar açın.Yumurtaları yaptığınız çukurlara yerleştirin ve kısık ateşte pişirin. Sıcak sıcak, taze ekmek ile beraber servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri