Enfes Tepsi Çöreği tarifi

Özellikle kahvaltıda doyurucu bir lezzete ne dersiniz? Anne eli değmiş gibi hazırlanan ve güne zinde başlamanızı sağlayan tepsi çöreği yapılışını sizin için derledik.

09.10.2019-09:51 - (Son Güncelleme: 09.10.2019-11:35)

Sevdiklerinizi kahvaltıya uyandırırken onları mis gibi çörek kokusu ile cezbetmek ister misiniz? İşte size enfes bir tarif.

TEPSİ ÇÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER: 

Hamuru İçin:

1/2 su bardağı ılık su,1/2 su bardağı ılık süt1 tatlı kaşığı instant maya,1 tatlı kaşığı toz şeker,1/2 çay bardağı sıvı yağ,2,5 su bardağı un,1,5 çay kaşığı tuz

Üst Malzeme İçin:

1/2 çay bardağı tereyağı (eritilmiş),6 adet kurutulmuş domates(doğranmış)
1/4 demet maydanoz(kıyılmış),1/2 su bardağı kaşar peyniri(rendelenmiş),1 çay bardağı beyaz peynir(ufalanmış

Hazırlanışı: 

Geniş bir kasenin içinde ılık su, ılık süt, instant maya ve toz şekeri güzelce karıştırın. Maya aktif olsun diye 3-4 dakika bekleyin.Üstlerine sıvı yağı ilave edip tekrar karıştırın.Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Pişireceğiniz borcamı margarin ya da tereyağıyla yağlayın. Hazırlanan hamuru borcama dizin ve üzerini unlayıp temiz bir bezle kapatın.

Yaklaşık 45 dakika boyunca oda sıcaklığında mayalansın.Üstü için harcını hazırlayalım. Eritilmiş tereyağı, kuru domates ve maydonuzu bir kasenin içine karıştırın.Mayalanmış hamurun havasını alın. Sonrasında  parmak uçlarınızla dıştan içe olacak şekilde küçülen daire gibi olsun. Rendelenen kaşar peyniri ve ufalanan beyaz peynirle boşlukları oldurun.Tereyağlı sosu da hamurun her yerine değecek biçimde yayın. Önceden ısıtılan 190 derece fırında 20 dakika boyunca pişirin.İlk sıcaklığı geçtikten sonra kahvaltı çöreğinizi dilimleyerek ikram edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal