Enfes Sütlü Makarna Tarifi

Makarnayı hep aynı malzemelerle ve soslarla yemekten sıkıldıysanız tam size göre bir tarifimiz var. Her öğünün en sevilen lezzeti olan makarnayı hazırlarken siz de farklılıktan yanaysanız işte size harika bir tarif.

24.07.2019-14:06 - (Son Güncelleme: 24.07.2019-13:59) Enfes Sütlü Makarna Tarifi

Hem görünümü hem lezzeti ile masanızı şenlendirecek harika bir tarif olan sütlü makarnayı siz de sevdiklerinize hazırlayarak eşsiz bir sunum elde edebilirsiniz.

SÜTLÜ MAKARNA TARİFİ  

MALZEMELER: 

1 paket makarna (dilediğiniz bir çeşitten),1 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı tereyağı,200 gram kaşar peyniri,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı tuz,2 su bardağı su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı,1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI: 

Su, zeytinyağı ve tuzu bir tencereye alın. Su kaynayınca makarnaları ekleyin ve hafif diri kalacak biçimde (en fazla 6-7 dakika) kadar haşlayın. Suyunu süzdürüp bir kenara koyun. Tencerenin içerisine sütü, tereyağını ve kaşar peynirini ekleyin, makarnaları da katın. Makarna sütü iyice çekene kadar karıştırarak güzelce pişirin. Sütü çektiğinde makarnanız hazır halde demektir. Sonrasında tuz ve karabiberini de ilave ederek ocaktan indirin. Sıcak sıcak servis edin.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal