Enfes Mantolu Patlıcan Tarifi

Patlıcan ile köfteyi muhteşem bir uyumla bir araya getiren mantolu patlıcan tarifini denediniz mi? Oldukça doyurucu ve lezzetli olan bu lezzeti hem siz hem aileniz çok sevecek.

04.10.2019-14:12 - (Son Güncelleme: 04.10.2019-14:02)

Patlıcanın bağımlılık yapan lezzetini farklı tarifler içinde denemek ve harika sofralar hazırlamak istiyorsanız işte size enfes bir tarif. 

MANTOLU PATLICAN TARİFİ

Malzemeler; 500 gram kıyma, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet rendelenmiş soğan, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 2 yemek kaşığı galeta unu, 2 yemek kaşığı su, 5 adet patlıcan.

Yapılış aşaması; Patlıcanları közleyin sonra kabuklarını iyice soyun. Derince bir yoğurma kabının içinde kıyma, tuz, rendelenmiş soğan, kırmızı toz biber, galeta unu ve su katıp bütün malzemeler karışana dek iyice yoğurun.
Hazırlanan kıyma harcından bir avuç kopararak tezgaha serdiğiniz streç filmin üstüne serin ve üstünü tekrardan streç le sarıp döverek kıymayı inceltin.

Dövdükten sonra ise üstündeki buzdolabı poşetini çıkarın. Közlenen ve soyulan patlıcanı kıymanın üstüne ilave edip streç film ile kıymayı patlıcanın çevresine sarın. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine patlıcanları dizin ve 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip ikram edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal