Enfes Kayseri Yağlaması Nasıl Yapılır?

Kayseri'ye özgü olan yağlama hem çok lezzetli hem de çok doyurucu bir öğün seçimidir. Bu enfes tarifi haberimizde sizin için derledik.

Kayseri mutfağından çıkmış yağlı, salçalı, yufkalı ve yoğutlu bu enfes tarif oldukça lezzetlidir. Kayseri yağlamasını gelin birlikte yapalım. 

MALZEMELER

4 su bardağı un

Kuru maya(10 gr)

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

2 su bardağı ılık su

300 gr kıyma

4 adet soğan

3 adet yeşil biber

4 adet domates

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Karabiber

Pul biber

1 su bardağı sıcak su

ÜZERİ İÇİN

1 kase yoğurt (koyu yerinden)

1 diş sarımsak

TARİF

Hamuru yoğurduktan sonra dinlenmeye alın. Ocakta önce kımayı kavurun. Daha sonra geri kalan bütün malzemeleri ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayın. İç harç pişerken hamur bezelerini 20 eşit parçaya bölerek tava boyutunda açmaya başlayın. Hamurları tavada ısıtarak üstüne iç harcı koyun. En son üzerine yoğurdu ekleyin. Afiyet olsun. 

Son Dakika Sağlık Haberleri  için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri