Enfes Havuç Kızartması Tarifi

Vitamin ve besin değeri oldukça yüksek sebzeler arasında yer alan havuç, hem çiğ hem de pişmiş hali ile en lezzetli yiyecekler arasında. Sağlıklı bir atıştırmalık için havuç sevenleri etkileyecek bir tarifle sizinleyiz. İşte havuç kızartması tarifi.

30.08.2019-09:06 - (Son Güncelleme: 30.08.2019-08:51) Enfes Havuç Kızartması Tarifi

Evde hazırlaması kolay, yemesi lezzetli ve sağlıklı havuç kızartması, ana yemeklerin yanına güzel bir eşlikçi 0olabileceği gibi tek başına da damaklarınızı şenlendirecek tariflerden.

HAVUÇ KIZARTMASI

Malzemeler; 6 adet havuç, 3 su bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 6 dal maydanoz.

Malzemeler; Havuçların kabuklarını soyduktan sonra julyen doğrayın. Yarım litre kaynatılmış suyun içinde 3-4 dakika haşlayın. Sonrasında hemen soğuk suya koyun ve 3-4 dakika da soğuk suyun içerisinde bekletin. Sudan çıkarın ve kağıt havlu ile kurulayın. Güzelce kurutmaya başlayın.

Yağı bir kızartma tavasına koyun ve ısınmasını bekleyin. Kızan yağın içine havuçları koyun ve 4-5 dakika kadar kızartın. Altın sarısı rengini alınca yağdan çıkarabilirsiniz. Kağıt havlu serdiğiniz bir kasenin içine aktarın ve fazlalık yağından arındırın. Üstüne kekik, tuz ve karabiber serpip servis edebilrisiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri  için sayfyaı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal