Enfes Barbunya Tarifi

Evde barbunya nasıl yapılır? Enfes bir barbunya tarifi ile misafirlerinizi ağırlamak ister misiniz? Her yemeğin yanına yakışacak iyi bir yancı olan barbunya tarifi ile akşam yemeklerinizi renklendirin.

Enfes Barbunya Tarifi

Sofraların daimi lezzeti barbunyayı nasıl hazırlarsınız? Her yemeğin yanına yakışacak hazırlaması kolay bu enfes lezzeti gelin bir de bizim tarifimizle deneyin.

BARBUNYA TARİFİ

MALZEMELER: 

1 kilogram taze barbunya, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 adet orta boy kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1 adet büyük boy patates,2 adet orta boy havuç, 2 adet orta boy domates,2 su bardağı sıcak su,1 tatlı kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı toz şeker

HAZIRLANIŞI: 

Kabuklarını ayıkladıktan sonra bol suda yıkadığınız 1 kilogram barbunyayı üstünü geçecek kadar su ekleyin.Orta ateşte 10 dakika haşlayın.1/2 çay bardağı zeytinyağını derin bir tencerenin içinde kızdırın.1 tane rendelenmiş soğan ve 2 diş ezilmiş sarımsağı kattıktan sonra hafif bir renk alana dek soteleyin.Küp doğranan 1 adet patates ve 2 adet havucu da ilave edin ve sonra renk vermesi için 1 tatlı kaşığı domates salçasınıkatın kavurmaya devam edin. Haşlanan barbunyaları da tencereye ekledikten sonra 2 adet rendelenmiş domates ve 1'er tatlı kaşığı tuz ve toz  şekeri ekleyip kısık ateşte pilşirin.Ocaktan indirdiğiniz barbunyayı kapağı kapalı tencerede oda sıcaklığına gelene dek dinlendirin.Son olarak servis kabına koyduğunuz barbunyayı; , incecik kıyılmış maydanoz ile beraber ılık veya soğuk olarak servis edin, 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri



-->