En Sık Yapılan Makyaj Hataları Neler? Olduğunuzdan Yaşlı Görünmeyin!

Cildinizdeki kusurları kapatmak isterken olduğunuzdan daha yaşlı bir görünüme sebep olmayın! Makyajla daha dinamik ve zinde bir cilde sahip olmak istiyorsanız sizler için derlediğimiz bu 6 hatayı yapmamaya özen gösterin!

19.03.2019-10:07 - (Son Güncelleme: 19.03.2019-09:24) En Sık Yapılan Makyaj Hataları Neler? Olduğunuzdan Yaşlı Görünmeyin!

Kendine ve cildine özen gösteren modern kadının vazgeçilmezi makyaj, yanlış uygulamalarla yapılırsa bir felakete götürebilir. İşte makyajda yapılmaması gereken 6 hata...

 

ÇOK FAZLA KAPATICI ÜRÜN KULLANMAYIN

Çok fazla kapatıcı kullanmak kırışıklıkları belirginleştirir, göz çevresine uygulanan yoğun kapatıcılar ise ifademizi değiştirir. Bunu önlemek için sıvı ve daha ince yapılı fondötenler tercih edilmelidir. 

Püf Noktası: Cildinizin daha canlı, doğal görünmesini istiyorsanız içinde hafif ışıltı olan kapatıcıları tercih edin. 

 

KAŞLARA FAR UYGULAYIN

Kaşlarınızı kendi renginden daha koyu bir renge boyamak, içini ve çevresini çok fazla doldurmak yapılan makyaj hatalarından birdir. 

Püf Noktası: Kaş yapınız çok ince ve dökülmeye meyilli ise kaş kalemi ve fırçaları yerine uygun renkte bir far kullanın. Çünkü kaş kalemi ve fırçaları kaş köklerinin bozulmasına ve kaşlarınızın dökülmesine sebep olabilir. 

 

ALT KİRPİKLERE AZ MASKARA KULLANIN

Maskaranın alt kirpiklere fazla uygulanması gözün alt kısmına fazla vurgu yapar ve eğer gö çevrenizde kırışıklık varsa bunları belirgin hale getirir.

 

GÖZ ALTINIZA KALEM ÇEKMEYİN

Koyu renk kalemlerin göz altına uygulanması gözünüzün daha küçük görünmesine yol açar. Gözünüzün daha belirgin ve dikkat çekici görünmesini istiyorsanız beyaz veya ten rengi göz kalemlerini gözünüzün iç bölgesine uygulayın.

 

KOYU RENK ALLIKLARA VEDA EDİN

Koyu veya yoğun renkteki allıklar yerine açık ğembe ve şeftali tonlarını kullanın. Allığı elmacık kemiklerine değil yanağın üst bölgelerine sürün.

 

DUDAK KALEMİ KULLANIRKEN SINIRI AŞMAYIN

Dudak kalemi çekerken çizgiyi aşmak dudaklarınızı daha dolgun göstermez. Daha açık tonlarda ruj kullanın, koyu ve mat renkleri tercih etmeyin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal