En Popüler Köfte: Akçaabat Köftesi Tarifi

Her yörenin kendine has lezzeti ve tarifi ile meşhur yemeği mutlaka vardır. Trabzon'un Akçaabat köftesi de bu lezzetlerden biri. Asla vazgeçemeyeceğimiz bu lezzetin tarifini siz de evinizde deneyip sevdiklerinize ikram etmek istiyorsanız işte yapmanız gerekenler.

23.10.2019-09:09 - (Son Güncelleme: 23.10.2019-09:00)

Tarifi zor sanıp da evde yapmaya üşendiğiniz bir lezzet var mı? Belki de yöresel tatlar için geçerli olan bu düşünceyi yıkmanın zamanı geldi. İşte enfes bir Akçaaat köftesi yapmanın püf noktaları.

AKÇAABAT KÖFTESİ TARİFİ

MALZEMELER: 

500 gram dana kıyma, 100 gram yağlı kuzu boşluk eti, 4 diş sarımsak, 1 su bardağı Trabzon ekmeği kırıntısı, 1 tatlı kaşığıtuz, 1 çay kaşığı karabiber, 2 adet domates, 2 adet yeşil sivri biber

HAZIRLANIŞI:

Trabzon ekmeğinin içini rondodan güzelce geçirin ve bir gece güzelce kuruması için, bir tepsiye serin ve üstüne tülbent kapatarak bekletin. İki kıymayı beraber çektirebilirseniz daha pratik harmanlanacaktır. Eğer çektiremediyseniz iki kıymayı ekmek içiyle beraber 5 dakika süre ile yoğurun.

Sarımsağı, tuz ve karabiberi ekleyin. Rulo şekline getirin ve buzdolabında bu şekilde 30 dk dinlendirin. Bıçak yardımıyla porsiyonlara ayırın ve avuç içinizle güzelce bastırın. İyice ısınmış, hafif yağlanmış olan döküm tavada önlü arkalı kızaracak şekilde çevirin. Domates ve biberleri de tavaya sıralayın. Hafif şekilde közleyin. Sunum tabağına güzelce yerleştirin ve ikram edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal