En Kolay Tumbi Nasıl Yapılır? Tumbi Tarifi

Akşam yemeğinde farklı bir yemek yapmak isteyenler, bu tarifi gönül rahatlığıyla deneyebilir. Bol sebze içeren bu lezzeti, özellikle sebze sevenler tercih etmeli. Peki tumbi nasıl yapılır? İşte enfes tumbi tarifi…

En Kolay Tumbi Nasıl Yapılır? Tumbi Tarifi

En Kolay Tumbi Nasıl Yapılır? Tumbi Tarifi

Et yemekleri yerine sebze yemeklerine ağırlık vermek istiyorsanız, Çanakkale’nin yöresel tatlarından biri olan tumbi yemeğini muhakkak denemelisiniz. Sebzesi bol olan bu yemeği, sebze seven herkes çok beğenecek! Zeytinyağı ile yapılan bu tarifi siz de evde denemelisiniz… İşte tüm detayıyla tumbi tarifi...

MALZEMELER

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 su bardağı göce (ince dövülmüş buğday)

1 adet orta boy soğan

2 adet patlıcan

2 adet domates

Yarım demet maydanoz

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı karabiber

2 su bardağı su

YAPILIŞI

Öncelikle patlıcanların kabuklarını soyup doğrayın ve tuzlu suya koyup bekletin. Tavanın içine hazırladığınız yağı koyun, yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve pembe rengini alana kadar güzelce kavurun. Pembeleşen soğana, ayarladığınız göceyi ilave edin. Ardından bu karışıma küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin. Domatesleri ekledikten sonra, karışımın güzelce kavrulmasını bekleyin. Ayrıca damak zevkinize göre göz kararı tuz, pul biber ve karabiber ekleyin. Kavurunca 2 bardak su katıp, tavanın kapağını kapatın. Göceler iyice şiştiğinde, kestiğiniz maydanozu da ekleyin. Malzemenin soğumasına müsaade etmeden, tepsiyi yağlayın ve malzemelerin oval formda olacak biçimde şekillendirip, tepsiye dizin. Tepsiye dizdiğiniz tumbilerin üstüne başka bir kapta çırpıp hazırladığınız zeytinyağı ve salça karışımını sürün 100 derecelik fırında iyice pişirin. Piştiğinden emin olduğunuzda servis tabağına koyabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR