En Kolay Piliç Topkapı Nasıl Yapılır? Piliç Topkapı Yemeği Tarifi

Özellikle kalabalık misafirleriniz varsa gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz bir piliç topkapı tarifi. Peki piliç topkapı nasıl yapılır? Enfes tadıyla, en kolay piliç topkapı tarifi…

En Kolay Piliç Topkapı Nasıl Yapılır? Piliç Topkapı Yemeği Tarifi

En Kolay Piliç Topkapı Nasıl Yapılır? Piliç Topkapı Yemeği Tarifi

Afyon bölgesine ait olduğu bilinen piliç topkapı yemeği, mutlaka herkesin denemesi gereken bir yemek. Geleneksel bir tavuk yemeği yapmak istiyorsanız bu tarifi muhakkak denemelisiniz! İşte tüm detaylarıyla piliç topkapı tarifi...

MALZEMELER

6 adet derili kemiksiz tavuk budu

1 çay çorba kaşığı domates salçası

1 çay bardağı su

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 çorba kaşığı karabiber

Tuz

PİLAV İÇİN

1 su bardağı pirinç

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 çorba ince kıyılmış soğan

1 tatlı kaşığı kuş üzümü

Yenibahar, nane ve karabiber

Tuz

YAPILIŞI

Öncelikle pirinci ılık su içine koyun ve yaklaşık 30 dakika bekletin. Beklettiğiniz pirinçleri güzelce yıkayıp süzün. Ardından geniş bir tencereye zeytinyağı ve fıstıkları koyup kavurun. Sonra soğanları ekleyip kavurun. Kavurduğunuz soğanların içine hazırladığınız pirinci ilave edin. Yaklaşık 10 dakika kadar kavurun ve sonra kuş üzümü, yenibahar, nane ve karabiber ekleyip tuzu ekleyin. Pirinçler pişsin diye bir buçuk bardak su ilave edip, orta ateşte pişirin. 

Ayrı bir kapta, 1 adet açılmış tavuk budunu kaseye yerleştirin, derisinin dışarıda kalmasına özen gösterin. Orta kısmına pilavı koyun ve tavuk parçalarını ortada birleştirip, tavuğu ters çevirerek fırın tepsisine koyun. Tavuk butlarının geri kalan kısmını da aynı biçimde yapın. Domates salçasını su ile açın ve içine zeytinyağı ile sıvı yağı ilave edip güzelce karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip, sosu tavuğun üstünde eşit şekilde gezdirin. 200 derecede güzelce kızarana kadar pişirin ve yemek hazır. Afiyet olsun!

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR