En Güzel Kadın Parfümleri

Parfüm şişeleri genelde içindeki kokuyu yansıtacak şekilde tasarlanır. Parfüm içeriğinin görselliğe dökülmesi başlı başlına bir sanattır. Peki en güzel kadın parfümleri hangisidir? Detaylar haberimizde...

03.07.2020-17:30 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-17:21) En Güzel Kadın Parfümleri

Parfüm şişeleri genelde içindeki kokuyu yansıtacak şekilde tasarlanır. Parfüm içeriğinin görselliğe dökülmesi başlı başlına bir sanattır; kokudan alınan ilham ve içeriğin bir harmanıdır, özellikle bilinen ünlü parfüm ikonları tarafından oluşturulan en güzel kadın parfümleri, parfüm şişeleri üzerinde dahi yıllarca çalışılarak tasarlanırlar.

Bu yüzdendir ki ortaya çıkan parfüm şişesinden, parfümün rengine kadar sanat şaheseri kadar parlak tasarımlar vardır; sırf parfüm şişelerini toplayıp koleksiyon yapanlar mevcuttur.

Parfüm şişesinin içeriği çiçek ağırlıklı ise çiçeğe benzer şekiller, ağaç kokuları teması varsa karizma bir şekil, baharatlı ise ona uygun otantik ve etkileyici, modern parfümler ise sade çizgiler, yaz teması varsa güneş ve deniz renkleri ile parfüm görüntüsü tasarlanmaktadır.

Bu parfüme kişilik katmakla kalmaz aynı zamanda koku kullanmayı ritüele dönüştüren bir uygulama haline getirmektedir. Öyle ki parfümün sadece makyaj masasındaki görüntüsü bile alınmaya değer kılıyor parfümü. En güzel kadın parfümleri listesi aşağıdadır:

Viktor ve Rolf Bonbon
En Güzel Kadın Parfümleri listesinde başı çeker. Piyasaya çıktığı günden beri bu parfüm sadece büyüleyici kokusu ile değil, bir açıdan kelebeğe diğer açıdan kurdeleye benzeyen, pembe ve ortasında daha koyulaşan tonuyla parfüm koleksiyoncularının gözdesidir.

Marc Jacobs Decadence
En güzel kadın parfümleri listesinde sanat şaheseri olarak değerlendirilen bu parfüm zümrüt rengi Piton yılanı dokusu, altın rengi zincir askısı ve askı üzerindeki siyah renkli tek ve şık püskülü ile bir kadın çantası şeklinde tasarlanmış, son derece yaratıcı bir tasarımdır. İçindeki zengin koku dışı ile uyum içindedir.

Thierry Mugler Angel
Kayan yıldız şekliyle içi gibi dışı da son derece iddialı bir parfümdür. Tasarlanması tam 2 yı almıştır. Bir açıdan yıldız bir açıdan da yıldız şekilli elmas görünümü vardır.

Mark Jacobs Honey
Peteğe konmuş arı konseptinde; arı bir açıdan da papatya şeklinde görünüyor; sarı petek üzerinde beyaz spotlar; hem dinamik hem eğlenceli, hem de şaşırtıcı; meyveli içerik, sarı renk, papatya ve arı sonuç olarak yaz havası vermektedir.

Dolce & Gabbana Dolce Çiçek Damlaları
Buzlu ve gök mavisi şişesi ile bahar konseptini işleyen bu parfümün kapağı ortası daha koyu tonda olan gül şeklindedir ve şişenin düz hatları ile kapağın birleşimindeki koyu renk kurdele şekli şişeyi zarif bir heykele dönüştürmektedir.

Lancome La Nuit Tresor
O kadar zarif bi tasarım ki, bakmaya doyum olmuyor! Kaşıkçı elması şeklindeki şişenin içeriği pembe ve mor tonların karışımı gibi görünüyor; bu tasarımda kapakla şişenin birleşiminde siyah kırdeleye tutturlmuş pastel pembesi küçük muhteşem bir gül vardır.
Guerlain Insolence
Bu başyapıt ünlü heykeltraş Serge Mansau tarafından tasarlanmıştır. Aynı eksene kondurulmuş dönen yarıküreler izlenimi veren bir şişedir. İçerik derinleşen mor rengi ile tasarımı tamamlayıcıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal