Emzirme Dönemindeki Halsizlik Nasıl Geçer? Anne Sütünü Azaltır mı?

Gebelik döneminde olduğu kadar emzirme döneminde de yeni anne bazı sorunlarla uğraşır. Sürekli uyanmak ve emzirmek anneyi halsiz bırakır hatta sütünü bile etkileyebilir.

15.08.2019-15:21 - (Son Güncelleme: 15.08.2019-15:18) Emzirme Dönemindeki Halsizlik Nasıl Geçer? Anne Sütünü Azaltır mı?

Annelerin en çok merak ettiği emzirme süresinin ne zaman biteceği ya da yorgunluğa nasıl çare olacağıdır. Bunun için annenin kendine kesinlikle iyi bakması gerekmektedir.

YORGUNLUK ANNE SÜTÜNÜ AZALTIR MI?

Annenin sütünün normal gelebilmesi için annenin oldukça iyi dinlenebiliyor ve ruhsal olarak oldukça iyi halde olması önemlidir. Bu sebeple anne bebek uyuduğu zamanlar içerisinde dinlenmeye dikkat etmelidir. Emziren annede uyku düzenini düzenlemek oldukça zordur, ama önemli olan uykunun niteliğidir.
Psikolojik olarak kendini rahatlatmak adına, "İlk 18 ayda ben gece sık uyanacağım, ihtiyaç olursa diye saat başı uyanacağım, ama 18 ay sonra rahatlayacağım." fikrini anne kendisinde vermelidir. Bu şekilde saat başı bile kalksa 5 dakika emzirmenin ardından uykuya dalabilmesi oldukça rahat olacaktır.
Burada telkin oldukça önemli. Ama 'ben sabah işe gitmek zorundayım, hay Allah yine çok uyanık kaldım' şekinde bir olumsuzlamada uyku düzenini de bozacağı için anneyi bitkin düşürecektir. Ama uykuyu elin geldiğince gündüz saatleri içerisinde telafi ettiğinde sütle ilgili bir sorun yaşamayacaktır.

EMZİRME DÖNEMİNDE AŞIRI HALSİZLİK NASIL GEÇER?

Buradaki önemli nokta annenin kendine iyi bakmasıdır. Bu manada rutin kontrollerinizi yaptırmayı hatırlayın. Gerekli olan tıbbi yardımı almanız da kritiktir. Egzersiz uyguladığınızda kendinizi daha enerjik hissettiren endorfin hormonu salgılarsınız. Ayrıca fiziksel aktivite kandaki oksijen seviyesini de çoğaltır. Öte taraftan emzirme aşamasında yeterince sıvı içmek de enerji düzeyinizi korumanıza destek olabilir. Dehidrasyon gün süresince yorgun hissetmenize sebep olup, bedeninizin çalışmasını zorlaştırabilir.Emzirirken oldukça yorgun hissediyorsanız, yapmanız gereken ana değişikliklerden biri daha çok uyumaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal