Elmalı Semerkant Kurabiye Tarifi

Elmalı kurabiye sevmeyen yoktur herhalde. Hemen herkesin çoğunlukla sevdiği kurabiyelerden biri ancak bu başka bir yorumu, kesinlikle ağızda dağılan ve lezzetine doyamayacağınız tatlardan. Ayrıca oldukça da basit bir tarif olduğu gibi görüntüsü de tam aksine uğraştırıcı görünüyor.

16.07.2020-14:40 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-14:31) Elmalı Semerkant Kurabiye Tarifi

Hem gelen misafirleriniz hem de ev halkı çok sevecek bu kesin. Eğer hala elmalı Semerkant kurabiyesi tarifimizi denemediyseniz mutlaka denemelisiniz.

ELMALI SEMERKANT KURABİYESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

İÇ HARCI İÇİN

  • 5 orta boy yeşil (ben ekşi elma kullandım)
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

ÜZERİ İÇİN

  • Pudra şekeri

Bu tarifi eğer ayrıca dilerseniz evdeki diğer meyvelerinizle de yapmanız mümkün hem çürümeye yüz tutmuş meyvelerinizi değerlendirmek hem de farklı tatlar denemek için çok güzel oluyor. İncirli ve armutlu olanları da çok popüler. Ancak en popüler olan elmalısının yeri de bir başka dilerseniz fazla uzatmadan elmalı Semerkant kurabiye yapılışına geçelim;

YAPILIŞI

Öncelikle elmaların kabuklarını soyup güzelce rendeledikten sonra bir teflon tava alarak soyduğumuz meyveleri içerisine koyalım ve de şekerini ilave ettikten sonra kısık veya orta ateşte önce suyunu salıp sonrasında ise suyunu çekene kadar güzelce pişirelim. Bu noktada ateşin çok fazla harlı olmaması önemli çünkü bu işlem hem şekerin yakarak tadını acılaştıracak hem de elmaların yanmasına sebep olabilir. Daha sonrasında ise piştiğini anladığınız da içerisine ceviz ve tarçını da ilave ederek ocaktan alıp ılınması için beklememiz gerek. İç harcın ılık, soğuk bir sıcaklıkta olmalı eğer çok sıcakken harcını koyarsanız kurabiyelerinizi fırına gitmeden sıcaklığı ile pişirmeye başlayacağı için kıvamını bozmasına neden olabilir bu işlem. Daha sonrasında ise aldığınız derin bir yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri ilave ederek hamuru yapmaya başlayabilir. Bu noktada koyacağınız margarinin oda sıcaklığında olması önemli aksi halde istediğiniz kıvamı elde etmekte zorlanabilirsiniz. Bütün malzemeler homojen olana kadar güzelce karıştıktan sonra ise unu yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya başlayabiliriz. Bu noktada unun topaklanmaması için elekten geçirerek ilave ederseniz eğer hamurunuz daha pürüzsüz bir kıvamda olacaktır. Ancak bu şart bir işlem değil elek kullanmadan da unu yavaş yavaş ilave edip karıştırabilirsiniz. Unu yavaş yavaş eklememizin sebebi ise kıvamının olup olmadığına bakarak kontrollü bir şekilde gitmemiz gerektiğinden kaynaklı eğer çok fazla un olursa hamurumuz istemediğimiz ve fazlasıyla sert bir kıvamda olacaktır. Hamuru homojen bir şekilde elde ettikten sonra ise bezeler halinde parçalar kopararak elimizle yuvarladıktan sonra, merdane yardımıyla hamuru güzelce açıp ardından dörde bölüyoruz. Her bir parçaya bıçakla çizik atıp yerleştirdikten sonra ise kenarlardan güzelce katlayarak kurabiyemize istediğimiz şekli veriyoruz. Altının yapışmaması için ise yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizerek yaklaşık 170 derece fırında pişirdikten sonra ise hazır. İşte elmalı Semerkant kurabiye bu kadar basit.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal