Elmalı Ahududu Soslu Muhallebi Nasıl Yapılır?

Elmayı seviyorsanız ve muhallebi vazgeçilmeziniz ise bu tarife bayılacaksınız. Buzdolabınızda her zaman bulunması gereken bu enfes lezzeti bir kere yiyince ikinciyi yemek için sabırsızlanacaksınız. İşte elmalı muhallebi malzemeleri ve tarifi.

10.07.2019-09:40 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-11:26)

Her katında sizi ayrı bir lezzetin beklediği elmalı ahududu soslu muhallebi ile kendinizi ve sevdiklerinizi şımartmaya ne dersiniz? 

ELMALI AHUDUDULU MUHALLEBİ TARİFİ  

MALZEMELER: 

2 adet orta boy kırmızı elma,1/2 paket vanilya,3 yemek kaşığı agave şurubu,12 adet ceviz,2,5 su bardağı vişne suyu,1/2 paket toz vanilyalı puding, 2,5 su bardağısüt,1 su bardağı ahududu (ya da vişne),1 yemek kaşığı buğday nişastası,1 yemek kaşığı pirinç unu,1 tatlı kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI: 

Elmaların kabuklarını soyup bir tencerenin içine rendeleyin. Ocağın altını yakın ve vanilyayı koyun. Elmalar pişince soğuması için biraz bekleyin, tarçın ve dövülmüş cevizi ilave edip karıştırın. Buğday nişastası ve pirinç ununu topaklanmaması için biraz sulandırın. Tencereye alın. Ardından süt ekleyerek sürekli karıştırarak pişirin.

Hafif kıvam almaya başlayınca agave şurubunu katıp karıştırmayı sürdürün. Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatın. Servis edeceğiniz bardaklara öncelikle elma karışımını, sonrasnda muhallebiyi ekleyin. Soğuması için oda scaklığında bekletin. Bu sırada başka bir tencereye vanilyalı toz puding karışımını boşaltın. Süt yerine vişne suyu ve ahududu tanelerinin büyük bir kısmını ekleyip jölemsi bir kıvam alana dek karıştırın. Kıvam alınca ocağın altını kapatın, arzuya göre karışımı blenderdan geçirebilirsiniz. Bir kepçe ile muhallebinin üstüne vişne suyu ve ahududu taneleriyle hazırladığınız sosu ilave edin. Kabınızın el verdiği ölçüde bu işlemi kat kat tekrar edebilirsiniz. Buzdolabında soğuttuğunuz muhallebileri, bir kenara ayırdığınız ahududu taneleriyle süsleyip sonra soğuk şekilde sevdiklerinizle paylaşın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal