Elektrikler Kesildiğinde Buzdolabının Kapağını Açmayın!

Şehir hayatında karşılaştığımız sıkıntılardan biri de sık sık elektriklerin kesilmesi diyebiliriz. Bu gibi durumlarda evimizdeki teknik eşyalar da zarar görebiliyor. Özellikle buzdolabının içindeki ürünlerin bozulmaması için alınması gereken önlemler var. İşte bunları sizin için sıraladık.

20.07.2019-10:06 - (Son Güncelleme: 20.07.2019-09:53) Elektrikler Kesildiğinde Buzdolabının Kapağını Açmayın!

Evimizde elektrik kesildiğinde evdeki teknik aletleri koruma altına almamız gerekmektedir. İşte buzdolabınızda herhangi bir arıza oluşmaması için yapmanız gerekenler.

ELEKTRİK KESİLİNCE NE YAPMALI?

Elektrik kesintisi olduğu zaman buzdolabı kapağını elektrik gelene dek açmamak gerekir. Özellikle yaz aylarında ve oda sıcaklığının yüksek olduğu anlarda buzdolabı çalışmıyorsa dolap kapağı açıldığında sıcak hava dolap içerisine gireceğinden buzdolabının iç sıcaklığı yükselir. Bu durum yiyeceklerin
bozulmasına sebep olur. Elektrik kesintisinde kapak açılmadan 6 saate kadar dolap iç sıcaklığı muhafaza edilebilir. 

ELEKTRİKTEN TASARRUF YAPMAK İÇİN  

Buzdolabının daha az elektrik harcamasını istiyorsanız; dolap içerisine sıcak kap, sıcak yemek ve sıcak gıda koymamak lazım. Dolap kapılarını uzun süre açık bırakmamak da bir diğer önlem. Dolap raflarına fazla tencere, kap veya paket yüklemek de buzdolabının fazla enerji tüketmesine neden olur. Kapı kenarlarında bulunan contalar sürekli temiz tutulmalı, yırtılma veya yıpranması halinde yenilenmelidir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal