Elbasan Tava Nasıl Yapılır? En lezzetli Elbasan Tava tarifi

Geleneksel Arnavut yemeği olan elbasan tava, birçok yerde yapılan ve birçok lokantada yer alan elbasan tava, lezzetiyle hafızalara kazınıyor. Peki, MasterChef Türkiye’de de yapılan enfes elbasan tava nasıl yapılıyor? Elbasan tava tarifi tüm detaylarıyla…

Elbasan Tava Nasıl Yapılır? En lezzetli Elbasan Tava tarifi

Elbasan Tava Nasıl Yapılır? En lezzetli Elbasan Tava tarifi

Kuşbaşı et ile yapılan enfes elbasan tavayı evde yapmak istiyor ve tarif arıyorsanız,  bu tarif tam da size göre!  Yapacağınız elbasan tavaya herkes bayılacak. Geleneksel yemekleri yapmayı sevenlerdenseniz, bu tarifi özellikle deneyin! İşte geleneksel Arnavut yemeği olarak bilinen elbasan tava tarifi tüm detaylarıyla...

MALZEMELER

Yarım kg iri doğranmış kuşbaşı et

2 adet orta uzunluk soğan

2 adet yeşil biber

3-4 diş sarımsak

1/2 (yarım) çay kaşığı kekik

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Karabiber

Sıcak su

SOSU

1 su bardağı un

2 yumurta sarısı

1 su bardağı süzme yoğurt

1 su bardağı et suyu

Tuz

ÜSTÜNE 

Kırmızı toz biber

YAPILIŞI

Öncelikle eritilen tereyağına kuşbaşı etler koyun ve 4-5 dakika kavurun. Ardından kabuğunu soyduğunuz soğanlar ile yemeklik doğranmış biber ekleyin. Hafif kavurun sonra kekik ve ince doğranmış sarımsak ekleyin. 5 dakika sonra üstüne sıcak su ilave edin. Kapağını kapatıp, pişirmeye bırakın. Pişmesine az kaldığı vakit tuz ve karabiber ilave edin ve güzelce karıştırın. Etler pişince, et suyundan 1 su bardağı ayırın ve soğumasını bekleyin. Geniş bir kaba un, yumurta, tuz ve yoğurt düzgünce çırpın.

Soğumuş olan et suyunu da ilave edin ve çırpın. Pürüzsüz kıvam elde ettiğinizde, etleri fırın tepsisine alın ve üstüne sosu eşit biçimde yayın. Ardından üstüne biraz kırmızı toz biberi serpin ve 180 derece ısıdaki fırına koyun. Sıcak servis edin. Afiyet olsun...

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR