El Parmakları Neden Farklı Boylarda?

El parmakları birbirinden farklıdır. Birçok araştırmacı neden farklı boyda olduğunu araştırmış ve birçok teori ortaya atmıştır.

24.09.2019-15:50 - (Son Güncelleme: 24.09.2019-15:48)

El parmaklarının birbirinden farklı olması konusunda yaşanan merak farklı teorilerin öne sürülmesine sebep olmuştur. İşte, o teoriler...

EL PARMAKLARI NEDEN FARKLI BOYLARDA?

Konu ile ilgili yapılan araştırmalar, ellerimizin bugünkü yapısına sebep olan nedenler konusunda değişik görüşler geliştirilmesine sebep olmuştur. En popüler teorilerden biri, alet yaparken daha becerikli olan yapısal niteliklerin yaşamda kalma konusunda avantaj oluşturması ve bu şekilde bu niteliklere sahip olanların genlerini yeni nesillere aktarmak hususnda daha başarılı olmalarına dayanır. Bir öteki teori ise ellerimizin atma ve tutma eyleminde maharet kazanma gereğine bağlı olarak oluştuğunu ileri sürer. Ellerimizin değişik boylardaki kısa parmakları ve küçük avuç içi primatların birçoğuna kıyasla atma ve tutma işini daha rahat yapmamızı sağlamıştır. Elimizi yumruk yaptığımızda parmaklarımız arada bir boşluk kalmayacak biçimde kapanabilir. Buna izin veren parmaklarımızın eşit ebatlarda olmayışıdır. İlk silahımız olan yumruğun oluşumumuzda önemli bir rol oynadığını düşünmektedir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal