Ekmek Kebabı Tarifi

Akşam yemeklerinde özellikle ramazan ayında iftar yemeklerinde çok sevilen yemeklerden biri olan Ekmek Kebabı tarifi, uygulaması kolay bir tariftir. Özellikle ramazan pidesi ile yapıldığında çok daha lezzetli olmaktadır.

03.07.2020-13:45 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:16) Ekmek Kebabı Tarifi
Ekmek Kebabı Tarifi Malzemeleri,

• 300-400 gr kadar kıyma
• 3-4 yemek kaşığı kadar ayçiçeği yağı
• 1 adet iri bir baş soğan
• 1 adet yeşil biber ve 1 adet kırmızı biber
• 1 adet domates
• 1 tatlı kağığına yakın tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kadar pul biber
• 5-6 dilim ekmek
• 4 adet patlıcan

Üzerine dökmek için;

• 3-4 diş sarımsak
• 300 gr kadar yoğurt

Sos için,

• 2 yemek kaşığı kadar tereyağ
• Yarım yemek kaşığı pul biber

Ekmek Kebabı tarifinin hazırlanışı

1. Ekmek kebabı tarifini yapmaya başlarken ilk olarak orta boy bir tavada kıymalar suyunu çekene kadar kavrulur.

2. Kavrulan kıymanın yanına küçük küçük küp olarak doğranmış soğanlar eklenir. Soğanlardan sonra kırmızı biber ve yeşil biberler de küp küp doğanarak eklenir ve kavurmaya devam edilir.

3. Soğan ve biberler kavrulup biraz yumuşayınca yine küp küp doğradığımız domatesler de eklenir. Domatesler suyunu çekene kadar kavrulmaya devam edilir.

4. Sonrasında karabiberi tuzu ve pul biberi de ekleyerek birkaç tur daha çevrilerek ocak kapatılır.
5. Patlıcanlar da küçük küp küp doğranıp ayrı bir tavada kızartılır.

6. Kavurma işlemi bittikten sonra önceden dilimlenmiş olan ekmekler fırınlanır, çıtır hale getirilir. Sonrasında ekmeklerin üzerine kızartılan küp patlıcanlar yerleştirilir.

7. Patlıcanların da üzerine ilk hazırlanan kıymalı biberli kavurma eklenir. Patlıcanların üzerine yayılır.

8. Sonrasında sos olarak hazırlanan sarımsaklı yoğurt da eklenir. Tereyağı bir tavada eritilerek özelikle yakmadan kızdırılır. Kırmızı biber tereyağına eklenir ve soğumadan sarımsaklı yoğurdun da üzerine yaydırılarak dökülür. Bu şekilde servis edilir.

Ekmek Kebabı Tarifi hazırlaması kolay ve en lezzetli tariflerden biridir. Özellikle yoğurtlu olması açısından ve çok fazla yağlı olmamasından dolayı oldukça hafif bir tariftir. İftar sofralarında, akşam yemeği davetlerinde çok sevilen ve beğenilen ve doyurucu bir tariftir. Aynı zamanda Ekmek Kebabı Tarifi yapıldığı zaman evdeki hem bayat ekmekler hem de bayat pideler de kurtarılmış, lezzetli bir yemeğe dönüşmüş olmaktadır. Ekmek Kebabı Tarifinin püf noktası olarak şunu belirtmek gerekir. Kıyma yağlı olmamalı ve kavurma sırasında kıymalar sertleşecek kadar kavrulmamalıdır. Ekmekler de mutlaka fırında çıtır hale gelene kadar mutlaka ısıtılmalıdır. Ekmek Kebabı tarifi ana yemek olarak sunulabilir. Mutlaka sıcak servis edilmelidir. Öncesinde de mercimek çorba ile başlanabilir. Servis edilirken tabakta sunum olarak yoğurt ve tereyağı sosunun haricinde yanına maydanozlar ince ince kıyılarak üzerine serpilebilir. Bu şekilde sunumu da daha güzel görünecektir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal