Ek Gıdaya Erken ya da Geç Başlamanın Zararı Var mı? - Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı?

Ek gıdaya geçiş süreci beraberinde bazı soru işaretlerini getirir. Ek gıdaya erken ya da geç başlamanın bir zararı var mıdır? Ek gıdaya geçiş nasıl olmalıdır?

Ek Gıdaya Erken ya da Geç Başlamanın Zararı Var mı? - Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı?

Ek Gıdaya Geçiş Süreci

Ek gıdaya geçiş süreci beraberinde bazı soru işaretlerini getirir. Ek gıdaya erken ya da geç başlamanın bir zararı var mıdır? Ek gıdaya geçiş nasıl olmalıdır? İşte yanıtlar..

EK GIDAYA ERKEN YA DA GEÇ BAŞLAMANIN ZARARI VAR MI?

Erken başlamanın zararları:

- Bazı organlardaki enzimler gerektiği kadar gelişmemişse sindirim zorluğu görülebilir.

- Erken dönemde alınan katı gıdalar böbreklerde biriken sodyum ve ürenin artmasına sebep olabilir.

- Emme refleksi hakim olduğundan dolayı bebek yemekte sıkıntı yaşayabilir.

- Besin alerji riski normale göre daha yüksektir.

Geç başlamanın zararları:

- Ek gıda dönemine geç geçmiş olan bebeklerde ilerleyen zamanlarda demir eksikliği sorunu görülebilir.

- Vücudun alması gereken besin değerleri karşılanmadığından dolayı gelişimsel bozukluklar yaşanabilir.

- Kilosu yetersiz kalır.

EK GIDAYA GEÇİŞ NASIL OLMALIDIR?

Yumuşak ve alerjik reaksiyon göstermeyen gıdalar başlangıç aşaması için oldukça önemlidir. Öncelikle püre gibi besinlerle başlayıp daha sonra çiğneme yetisini geliştirecek katı gıdalara geçilmelidir. Direkt olarak her gün yeni bir gıda vermek yerine, tek bir öğün de yeni besinlere yer verilmesi daha doğru olacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri