Egzamaya Karşı Ev Yapımı Krem Tarifi

Egzama özellikle kış günlerinde çok sık karşılaşılan bir cilt problemidir. Egzamanın çevresel ve genetik nedenlerden dolayı görülebilir. Deride kızarıklık, kaşıntı, şişme gibi belirtiler görülür. Bu deri sorununu evde yapacağınız birkaç doğal yolla çözebilirsiniz.

02.02.2019-10:46 - (Son Güncelleme: 02.02.2019-10:39) Egzamaya Karşı Ev Yapımı Krem Tarifi

Egzama özellikle kış günlerinde çok sık karşılaşılan bir cilt problemidir. Egzamanın çevresel ve genetik nedenlerden dolayı görülebilir. Deride kızarıklık, kaşıntı, şişme gibi belirtiler görülür. Bu deri sorununu evde yapacağınız birkaç doğal yolla çözebilirsiniz. İşte ev yapımı egzama kremi...

Ev yapımı yatıştırıcı egzama kreminin ana malzemesi hindistan cevizi yağıdır. Hindistan cevizi yağı, çatlamış, tahriş olmuş ciltler için mükemmel yoğun bir nemlendiricidir. Krem içerisindeki balmumu ve badem yağı ise nemi hapseder, cildi yumuşatır ve dış etkenlere karşı korur.

Gerekli malzemeler:

- 1/2 bardak hindistan cevizi yağı

- 1/4 su bardağı shea yağı

- 2 yemek kaşığı balmumu

- 2 yemek kaşığı badem yağı

- 1/4 su bardağı ham bal

- 20 damla lavanta yağı

- 15 damla sedir ağacı yağı

- 15 damla kekik yağı

Yapılışı:

Hindistan cevizi yağı, shea yağı ve balmumunu, ısıya dayanıklı bir cam kavanozun içine yerleştirin. Bir tencereye 4-5 parmak su doldurun ve hafif kaynatın. Cam kaseyi suya yerleştirin ve malzemeler tamamen eriyene kadar bekleyin. Kaseyi sudan çıkarın ve hafifçe soğuması için 5 dakika bekletin. (Balın çok yüksek ısıda bir sıvıyla karıştırılmaması gerekiyor, bu nedenle soğutmak önemli.) Bal ve uçucu yağları ekleyin ve karıştırın. Hazırladığını kremi küçük bir cam kavanoza aktarabilirsiniz.Egzama kreminizi egzamalı bölgenize günün istediğiniz saatinde uygulayabilirsiniz.

Dikkat!

Bu kremi doktorunuza danışmadan kullanmamanızı öneririz. Egzama nedeni kişiden kişiye değişiklik göstereceği için herkesde aynı etkiyi yaratmayabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal