Ege'nin Enfes Lezzeti Rum Böreği Tarifi

Soğuk havalarda yemesi daha keyifli olan börekler, çay saatlerinin de vazgeçilmezi. Yapımı oldukça basit olan Rum böreği ile sevdiklerinize farklı bir lezzet sunabilirsiniz.

Ege'nin Enfes Lezzeti Rum Böreği Tarifi

Klasik böreklere ara vermek farklı lezzetlerle tatmak istiyorsanız tam  da size göre bir  tarif. İşte damaklarda enfes bir tat bırakacak Rum böreği tarifi.

RUM BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler:

-150 gr lor peyniri
-1 yumurta
-1 yemek kaşığı nişasta
-1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
-Tuz
-Beyaz biber
-1 kemer patlıcan

Hazırlanışı:

-Patlıcanın kabuklarını alacalı şekilde soyun. 1 cm kalınlığında verev halkalar olarak dilimleyin.
-Tuzlu suda biraz bekletip kurulayın. Lor peyniri, yumurta, nişasta, dereotu, tuz ve beyaz biberi güzelce bütünleştirip harmanlayın.
-Bu hazırladığınız karışımı patlıcanların bir yüzünde yarım küre kalacak biçimde şekillendirin.
-Derin bir tavanın içinde iyice ısınan yağda 3-4 dakika kızartmaya başlayın.
-Kağıt havlu üstünde yağı aldıktan sonra sıcak  sıcak servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri