Düz Bir Karna Sahip Olmak İçin Suyunuza Ekleyebileceğiniz 4 Malzeme

Vücudu toksinlerden arındırarak bağırsak hareketlerini hızlandırabileceğiniz ve şişkinlikte kurtulmanıza yardımcı olacak detoks sularını sizin bir araya getirdik. Peki, düz bir karna sahip olmak için ne yapmak gerekir? İşte dümdüz bir karına sahip olmak için 4 farklı detoks suyu tarifi…

04.09.2020-16:17 - (Son Güncelleme: 04.09.2020-16:14) Düz Bir Karna Sahip Olmak İçin Suyunuza Ekleyebileceğiniz 4 Malzeme

Her evde bulunan malzemelerle hazırlayacağınız detoks suyuyla dümdüz bir karına sahip olmak artık hayal değil. Hazırlayacağımız 4 farklı detoks suyu ile hem bağırsak hareketlerinizi hızlandırabilir hem de karın şişkinliğinize elveda diyebilirsiniz. İşte dümdüz bir karına sahip olmak için 4 farklı detoks suyu tarifi…

İYOTSUZ TUZLU SU

Kronik kabızlık karında şişkinliğe yol açar. Doğru miktarda iyotsuz tuz tüketirseniz hem kabızlığı önleyebilir hem de şişkinliğinizi azaltabilirsiniz. Sodyum; kanda çözüldüğü zaman sinirlerin, kasların ve kan basıncı seviyelerinin düzgün çalışmasını sağlar. Eğer düzensiz bağırsak hareketleri yaşıyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz:

2 çay kaşığı iyotsuz deniz tuzuyla 4 bardak ılık suyu karıştırın. Daha lezzetli olmasını için içerisine biraz limon suyu ekleyebilirsiniz. Bu karışımı aç karnına tüketmeniz gerekir.

SARIMSAKLI SU

Sarımsak, sağlık açısından oldukça faydalı bir besindir. Birçok hastalığı önlemeye yardımcı olan sarımsak, kan basıncının düşmesini ve kolesterol seviyesinin iyileşmesini sağlar. Ayrıca toksinlerin vücuttan arınmasına yardımcı olur ve şişkinliği azaltır.

2 adet sarımsağı soyup dilimledikten sonra 500 ml suyun içerisine atın ve 10 dakika bekletin. Daha sonra süzüp bu suyu için. Sarımsaklı suyu içtikten sonra 2 saat tuvalete çıkmamaya özen gösterin.

KARABİBERLİ SU

Karabiberli su, mükemmel bir detoks aracıdır. Metabolizmanın hızlanmasını sağlayan ve kalp hastalığı riskini azaltan karabiberli suyu mutlaka denemelisiniz.

10 adet karabiber topunu havanda ezin. Bir tutam taze zencefili rendeleyin. Ardından bu iki malzemeyi bir bardağın içerisine ekleyerek üzerine sıcak su ilave edin. Son olarak üzerine bal ve bir adet limonun suyunu ekledikten sonra içebilirsiniz.

BİBERİYELİ SU

Biberiye, sindirim ve bağışıklık sistemi için doğal bir şifa kaynağıdır. Bilim insanları biberiyenin beyin için bir tür nörolojik koruma görevi gördüğünü belirtiyor. Şişkinliğe de iyi gelen biberiyeli suyu hazırlamak için; bir sap taze biberiyeyi 500 ml sıcak suyun içine ekleyin. Üzerine bir adet limon dilimi ekleyin. Hazırladığınız karışımı en az 2 saat boyunca dinlendirin.

Bu detoks sularının yanı sıra günlük su içme miktarınızı da artırmanız gerekir. Şişkinliği ve kabızlığı önlemek için günde en az 2 buçuk litre su içmenizde fayda var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal