Duygusal Açlık Krizine Engel Olmak İçin Yapmanız Gerekenler

Yiyerek rahatladığınızı düşünmeniz ya da her seferinde bu geçici mutluluğa kapılmanız çözüm getirmiyor. İşte boşu boşuna kilo almanıza neden olan abur cuburlardan kurtulmak için yapmanız gerekenler…

01.02.2019-15:53 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-15:50) Duygusal Açlık Krizine Engel Olmak İçin Yapmanız Gerekenler

Stresli, kaygılı veya öfkeli olduğunuz dönemlerde, iş yoğunluğunuzun arttığı zamanlarda ve canınız sıkıldığında, daha yeni yemiş olmanıza karşın abur cubur yemek istiyorsanız ‘duygusal açlık’ hissediyor olabilirsiniz. Yiyerek rahatladığınızı düşünmeniz ya da her seferinde bu geçici mutluluğa kapılmanız çözüm getirmiyor.

İşte boşu boşuna kilo almanıza neden olan abur cuburlardan kurtulmak için yapmanız gerekenler…

Farkındalık

İlk önce fiziksel ve duygusal açlığın ayrımını fark etmeniz gerekiyor. Şu an aç değilim, sadece kızgın olduğum için yemek istiyorum gibi düşünerek duruma karşı farkındalığınızı arttırmalısınız.

Kendinizi Tanıma

Kendinize ‘’Tokum ama neden yiyorum, bunun sebebi ne? gibi soruları sorun ve yemek yemenizin altında yatan gerçek duyguyu bulmaya çalışın.

Pozitif Düşünce

Kendinizle negatif bir konuşma halindeyseniz düşüncelerinizi olumlu yöne çevirmeye uğraşın.

Meşgul Olun

Yemek yemenin yerine geçebilecek uğraşların bir listesini çıkarın ve gerektiğinde görebilmek için bu listeyi yanınızda bulundurun. Listelediğiniz uğraşlar, yiyecekle alakalandırılmayacak her şey olabilir. Yürüyüş yapmak, kitap okumak, film izlemek gibi…

Spor Yapın

Düzenli spor yapmak, bir yandan kalori yakmanızı sağlarken diğer yandan da yemek yeme ihtiyacınızı giderir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal