Gece Duş Almanın Faydaları

Duş alma vaktiniz tamamen tercihlere bağlı olsa da dermatologlar gece duş almanın daha sağlıklı olduğunu konusunda hem fikir… Gece duş almanın faydaları nedir? Detaylar haberimizde...

19.07.2018-14:51 - (Son Güncelleme: 01.01.2022-16:53)

Cilt uzmanları sağlıklı bir cildin formülünün günde minimum 5-10 dakika duş almak olduğunu söylüyor. Kimileri duşu sabah almadan güne başlayamazken kimilerimiz ise günün yorgunluğunu gece duş alarak gideriyor. Duş alma vaktiniz tamamen tercihlere bağlı olsa da dermatologlar gece duş almanın daha sağlıklı olduğunu konusunda hem fikir…

Duşunuzu gece almak zihninizi özellikle de bedeninizi rahatlatır. Uyumadan 90 dakika kadar önce ılık bir duş almak daha hızlı uykuya dalmanızı sağlar. Bunun sebebi ılık suyun vücut sıcaklığınızı dengelemesidir.

Sivilce ve akneyle mücadele etmek için de uyumadan önce duş almak harika bir yöntemdir. Saçlar gün boyunca toz ve kire maruz kalır, sonrasında bunlar yastık kılıfına ulaşır. Bütün bu bakteriler, yastık kılıfından kolayca cilde ulaşır. Canlı ve temiz bir cilt için gece duş almak sağlıklı bir yöntem.

Mevsimsel alerjilerden dolayı geceleri rahat uyuyamıyorsanız her gece duş alarak belirtileri hafifletebilirsiniz. Gün boyunca maruz kalınan toz, kir ve polen hem cildimizde hem de kıyafetlerde saklanır. Vücudumuzdan bunları uzaklaştırmanın en sağlam yolu duş almaktan geçiyor.


DOĞAL KURUMA EN SAĞLIKLISI

Saçlarınızı saç kurutma makinesinden ziyade doğal olarak kurumaya bırakmak saçlar için daha fayda sağlayıcı. Gece boyunca saçları kurumaya bırakmak saçların ihtiyaç duyduğu nemi hapsetmesini sağlar.

Güne tertemiz başlamak için sabah duşunu birçok insan tercih etse de gece duşu vücut kokusunu önlemeye yardımcı olur, gece duş alarak vücut kokunuzu en aza indirebilirsiniz. Yapılan araştırmalar gece ılık bir duş almanın bacak kramplarını önleyebileceğini aktarıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal