Dünyevi Sağlık Diyeti Nedir?

Bilim insanları önümüzdeki yıllarda dünya nüfusunun çok fazla artacağını öngörerek, insanları nasıl doyuracakları hakkında araştırmalar yapıyordu. Bu araştırma sonunda 'dünyevi sağlık diyeti' adında bir yöntem buldular. Peki nedir bu yöntem?

19.01.2019-12:30 - (Son Güncelleme: 19.01.2019-12:26) Dünyevi Sağlık Diyeti Nedir?

Bilim insanları önümüzdeki yıllarda dünya nüfusunun çok fazla artacağını öngörerek, insanları nasıl doyuracakları hakkında araştırmalar yapıyordu. Bu araştırma sonunda 'dünyevi sağlık diyeti' adında bir yöntem buldular. Peki nedir bu yöntem? İşte yanıtı...

DÜNYEVİ SAĞLIK DİYETİ NEDİR?

Bu beslenme yönteminde et ve süt ürünleri tamamen yasaklanmıyor. Ancak tabaklarımıza koyduğumuz yiyeceklerde çok çok büyük değişiklik yapmamızı ve pek yemediğimiz gıdalara yönelmemizi gerektiriyor. Her gün et yiyorsanız, değiştirmeniz gereken ilk şey bu. Haftada birkaç kez tavuk ya da balık da yiyebilirsiniz, ancak protein ihtiyacınızın geri kalanının bitkilerden gelmesi gerekiyor. Patates ya da Afrika'da yaygın olarak tüketilen manyok gibi "nişastalı" sebzeler de büyük oranda ıskartaya çıkartılıyor.

GÜNLÜK BESLENME PLANI

Bu beslenme yöntemine göre her gün yiyebileceğiniz gıdalar şöyle; Fındık, fıstık- Günde 50 gram Fasulye, doğut, mercimek ve diğer baklagiller - Günde 75 gram Balık - Günde 28 gram Yumurta - Günde 13 gram (Haftada bir yumurtadan biraz daha fazlası) Et - Günde 14 gram kırmızı et ya da 29 gram tavuk Karbonitrat - ekmek ya da pirinç gibi tam tahıllar günde 232 gram ve günde 50 gram nişastalı sebze Süt - 250 gram - (bir bardak süte denk) Sebze 300 gram ve meyve 200 gram. Ayrıca 31 gram şeker ve 50 gram sıvı yağa da izin var.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal