Dumanlı Göz Makyajı Yapma

Dumanlı Göz Makyajı Nasıl Yapılır? Dumanlı Göz Makyajı Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli? Dumanlı Göz Makyajının Kalıcı Olması için Ne Yapmak Gerekiyor?

15.06.2020-17:13 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-17:04) Dumanlı Göz Makyajı Yapma
Gözleri ortaya çıkarmak ve tüm dikkatleri gözlerde toplamak için yapabileceğiniz makyaj teknikleri vardır. Bu teknikler arasında geçmişten bu yana en sevilen makyaj, dağınık farlarla yaptığımız dumanlı göz makyajı. Kusursuz görünen makyajları evde yapmak biraz zor olsa da doğru tekniklerle istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz. Dumanlı göz makyajı yapma ve dikkat etmeniz gereken tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.
Dumanlı Göz Makyajı Nasıl Yapılır?
Buğulu göz makyajı olarak da adlandırılan dumanlı göz makyajı, dikkatlerin gözde toplanmasını sağlayan siyah renkli çerçeve ile yapılan göz makyajıdır. Bu makyaj sırasında siyahı dağıtmamak gözlerin geri planda kalmasına ve kirli bir görünüme sebep olabilir. En zor göz makyajlarından biri olsa da ufak detaylara dikkat ederek istediğiniz görünüm elde edebilirsiniz.
• Makyaja başlamadan önce göz kapaklarınızı koyu renkli bir far ile doldurabilirsiniz. Kahve tonları ve kırmızı tonları olabilir.
• İkinci aşamaya geçerken göz üstünde kullanmak istediğiniz farların bir ton koyusu ile katlanma bölgesini doldurun. Katlanma bölgesi doldurmak gözlerin gölgeli görünmesini sağlar.
• Gözlere gölge verdikten sonra istediğiniz buğulu görünümü kazanmak için siyah bir kalem kullanmanız gerekiyor. Kirpik diplerini doldurun ve göz kenarlarına gelecek şekilde hafif taşırın. Eğer yoğun bir göz makyajı istemiyorsanız sadece göz kalemi kullanarak dumanlı görünüm kazanabilirsiniz.
• Kalemle hafif dağıttığınız siyah çerçeve far sürmek için izleyeceğiniz yol olabilir. Siyah farı, ince bir fırça ile dağıtmanız gerekiyor. Far sürmeye kirpik diplerinden başlayın ve yavaş hareketlerle gözlerin dışına kadar bir çerçeve yapın. Göz üstüne süreceğiniz siyah far, katlanma bölgesine çıkmamalı.
• Göz altını doldurmak için gözün içine kalem sürmeyin. Göz altında yapacağınız tüm işlemlerde göz içinden uzak durmanız gerekiyor. İnce bir far fırçası kullanarak siyah farla göz altında bir çerçeve yapın ve göz üstünki farla birleştirin.
• Göz çevresine çekik bir görünüm elde edeceksiniz. Dağıtmak için karıştırma fırçası kullanın ve taşan bölgeleri temizleyin.
Dumanlı Göz Makyajı Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?
Dumanlı göz makyajı yapma diğer makyaj tekniklerine göre zordur. Bu nedenle makyaj yaparken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar var. Öncelikle kullanacağınız fırçaları doğru belirlemeniz gerekiyor. Makyaj fırçanız yanlış olursa yapacağınız makyajla istediğiniz görünümü elde edemezsiniz. Günlük hayatta kullandığınız far fırçalarının yanı sıra ince far fırçaları tercih edin. Dumanlı göz makyajı yaparken kullanacağınız her renk için ayrı bir ince uçlu fırça kullanmanız gerekiyor.
Dumanlı Göz Makyajının Kalıcı Olması için Ne Yapmak Gerekiyor?
Tüm göz makyajlarında olduğu gibi dumanlı göz makyajı da aktığı zaman kirli ve dağınık bir görünüme sebep olur. Bunun için farın kalıcı olmasını sağlamanız gerekiyor. Makyajın kalıcı olması için mutlaka far bazı uygulayın. Eğer far bazınız yoksa toprak tonlarında mat bir far kullanarak kendiniz de yapabilirsiniz. Daha sonra dumanlı göz makyajı yapma aşamasına geçebilirsiniz.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal