Dudak peelingi ne işe yarar, nasıl yapılır?

Zorlu geçen kıştan sonra kuruyan dudaklar yıpranmış olabilir, bu ölü derileri dudak peelingi ile yeniden canlandırabilirsiniz. Hem kahve hem de şeker ile dudaklarınızı yenileyecek bakımı yapabilirsiniz. İşte dudaklarınızı yenileyecek mucizevi peeling tarifleri…

19.03.2022-09:00 - (Son Güncelleme: 19.03.2022-12:39)

Oldukça sık görülen soğuk günler ve keskin rüzgar hem cildi hem de dudakları çok derinden etkiler. Dudakların derisi oldukça kolay kuruyabilir, ruj sürüldüğünde de çatlak bir görünüm veren bu görüntüden kurtulmak için etkili peelinge ihtiyacınız vardır.

Dudak peelingi nasıl yapılır?

Kahveyle dudak peelingi yapmak için;

Bir kabın içerisine 1 tatlı kaşığı kahve, 1 tatlı kaşığı bal ve biraz sızma zeytinyağı dökerek karıştırın. Bu karışımı masaj yaparak 3 ila 5 dakika dudaklarınıza sürün. 10 dakika kurumasını bekleyin sonrasında su ile durulayıp nemlendirici bir dudak kremi sürün.

Şekerle dudak peelingi yapmak için; 

Şeker, kolay ulaşılabilinen, en etkili dudak peelinglerindendir. Dudaklardaki ölü hücrelerden kurtulmamız için çok önemli rol oynar. Beyaz şekerden nispeten daha yumuşak olan esmer şeker de kullanabilirsiniz. Hassas bir cilde sahipseniz, toz şekeri blender da inceltip kullanmanızı öneririz. 

Dudak peelingi nasıl yapılır?

1 çay kaşığı bal ile 1 tatlı kaşığı toz şekeri küçük bir kapta karıştırıp 3-5 dakika, hafif hafif ovarak dudaklarınıza sürün. Ilık su ile yıkadıktan sonra, dudak nemlendiricinizi sürebilirsiniz

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal