Dudaklar Neden Kurur? Kuruyan Dudaklara Ne İyi Gelir?

Dudakların kuruması hem yaz hem de kışın geçerli bir durum. Çatlağa kadar yol açan ve kötü bir görüntü sunan dudakların kurumasının sebeplerini ve tedavilerini sizin için derledik.

26.07.2019-15:43 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-15:41) Dudaklar Neden Kurur? Kuruyan Dudaklara Ne İyi Gelir?

Dudakların kuruması ve sonrasında soyulması kadınların en büyük ve kronik sorunudur. Bu nedenle çözümü de kesin ve kolay olmalıdır.

KURU DUDAĞA ÖNERİLER

İlk olarak bu durumun önüne geçmeye odaklanmalısınız. Eğer kurumasını engellerseniz çatlaklardan da korumuş olursunuz. Kurumasını önlemek için bazı alışkanlıkları edinmeniz gerekir. Bunlar;

1- Kuruluğu önleyecek bir karışım hazırlayacağız. Bunun için yarım tatlı kaşığı toz şeker ile yarım tatlı kaşığı balı harmanlayın. Karışımı dudağınıza bir pamuk yardımı ile uygulayın ve yayın. Kısa zamanda derinin yumuşadığını göreceksiniz. Daha sonra yumuşayan eski deriyi dudağınızdan sökün ve karışımı tekrar uygulayın. Yeterli sıvıyı aldığınız müddetçe dudağınız yeniden kuruyup çatlamayacaktır.

2- Dudağınıza oldukça miktarda vazelin uygulayın ve 20 dakika bekletin. 20 dakika sonunda yumuşak bir peçete ya da pamukla kremi silin.

3- Kuruyan dudak derinizi söktükten sonra dudaklarınıza ve etrafına birkaç damla E Vitamini yağı sürebilirsiniz. E vitamini, iyileşme aşamasını hızlandırır.

4- Ruj sürmek dudağı daha fazla kurutacaktır. Ayrıca eğer dudağınız çatlıyorsa ruj bu çatlağı daha fazla belli eder. O nedenle mümkün olduğunca ruj kullanmaktan uzak durun. Eğer kullanmanız lazımsa kremalı özel rujları seçin.

5- Dudakları yumuşatmak için bol bol narenciye tüketmeyi ihmal etmeyin.

6- Sigara, dudağı kurutan negatif etkiye sahiptir. Sigarayı bırakmalısınız.

7- Klima çalışan bir mekanda uzun vakit kalıyorsanız bu da dudak kuruluğuna neden olacaktır.

8- Hindistan cevizi yağına pamuk batırıp dudaklarınıza uygularsanız kısa zamanda yumuşattığını fark edeceksiniz.

9- Bol su için, alkol ve sigaradan kaçının. Bedeninizi susuz bırakmayın.

10- Ayrıca kafein ve asitli içecekler de dehidrasyona neden olacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal