Dudak Dolgunlaştırıcı Maskeler

Dudaklarınızın dolgun bir görünüme sahip olması için yapılması gerekenleri derledik. Bu doğrultuda, "Kollajen dudak maskeleri nedir? Dudak dolgunlaştırıcı maskeler ne kadar süre etkilidir? sorularının yanıtı haberimizdedir.

22.06.2020-15:37 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:31) Dudak Dolgunlaştırıcı Maskeler

Dudak Dolgunlaştırıcı Maskeler kollagen dudak maskeleri olarak da bilinir ve uygulamasından sonra 5 ila 6 saat boyunca dudakları dolgunlaştırıcı ve nemlendirici etkilere sahiptir.

Kollajen Dudak Maskeleri Nedir?

Kollajen dudak maskeleri serum içine batırılmış jöle benzeri bir maddeden yapılır ve bir seferde 15 ila 20 dakika boyunca dudakta tutulur. Uygulama ağrısızdır ve kalıcı değildir, ancak dudak maskesini takmak garip olabilir. Kollajen dudak maskeleri dudakları ciddi şekilde nemlendirir, ancak aslında onları daha büyük yapmazlar. Maske sadece dudakları derinlemesine nemlendirmekle kalmaz, aynı zamanda dudak dolgularının daha az kalıcı bir versiyonu gibi geçici olarak dudakları şişirir.

Dudak Dolgunlaştırıcı Maskeler Ne Kadar Süre Etkilidir?
Kollajen dudak maskeleri, beş ila altı saat boyunca ortaya çıkan sonuçlarla dudakları sadece 15 ila 20 dakika içinde yeniden oluşturduğunu iddia ederler. Kalın, jöle benzeri dudak maskesi, sadece kolajen değil, aynı zamanda vitaminler, nemlendiriciler ve diğer aktif bileşiklerden oluşan bir serumda doyurulur. Kullanıcılar maskeleri dudaklarına yapıştırır ve gedudakta tutar ve sonra çıkarıp atarlar.

Kardashian kardeşler ve Emma Stone gibi ünlüler sayesinde, dudak maskeleri hayatımıza girdi. Bu düşünüldüğünde, normal yüz maskelerinde olmayan dolgunlaştırma özelliği ile yeni tip dudak maskeleri hayatın bir parçası haline geldi. Ayrıca, dudak enjeksiyonlarına kıyasla, kollajen içerikli “dudak dolgunlaştırıcı maskeler” kesinlikle daha iyi, daha güvenli ve ağrısız bir seçenektir.

Dudak Dolgunlaştırıcı Maskeler Neden Populer’dir?
Bunlar 2017'de dünyaya ilk kez Kim Kardashian ve Hannah Bronfman tarafından tanıtıldığında, insanlar sadece dudak parlatıcısı sürerek soğuk denize girdiklerini düşündüler. Kim bu maskelerin çok, hem de çok parlak dudak parlatıcısından daha fazlası olduğunu düşünebilirdi? Sonra makyaj sanatçısı Rachel Goodman Instagram hesabında Emma Stone'un bir dudak maskesi ile resmini çektiğinde, herkes buna odaklanıp kaldı.

Aslında, dudak maskeleri güzellik endüstrisi için yeni değildir. Bu trend ABD'ye ulaşmadan önce (elbette) Asya'da oldukça popüler olmuştu bile. Instagram gibi sosyal medya platformları sayesinde, dünyanın geri kalanı onlarla tanıştı ve hızlıca benimseyerek, dolgun dudak sahibi olmak ümidiyle dudak maskelerini hayatlarına soktular.

Kollajen dudak maskeleri, tüm yüze uygulanan maskelerle aynı şekilde çalışır; ancak sadece dudaklara odaklanır. Kalın hidrojelden yapılırlar ve kolajen gibi güzelleştirici serumlarla doyurulmuş hale getirilirler.

Dudak maskeleri genellikle ayrı ayrı paketlenmiş poşetlerde gelir ve jelden yapılmış ince ve genişlemiş dudaklara benzerler. Dudak maskesi takarken komik görünmek, onun çekiciliğinin bir parçasıdır.

Dudak Dolgunlaştırıcı Maskeler’in Çalışma Prensibi
Dudak maskesinin temel bileşenleri su, gliserin, kollajen ve hyaluronik asittir. Bunlara ilaveten, acı kiraz özleri, gül çiçek yağı ve vitaminler gibi diğer elementler de eklenir.
Kollajen dudak maskelerinin amacı, dudakların anında nemlendirilmesi ve dolgunlaştırılmasıdır.

Dudakları pürüzsüzleştirdiği ve bir sonraki ürünün daha iyi yapışmasına izin verdiği için ruj uygulamasından önce bir astar olarak da kullanılabilir. Temel olarak dudak bakımı açısından dudak ballarından sonraki seviyedir.

Dudak maskeleri kullanırken uzun süreli etkiler veya mucizeler beklememek gerekir; çünkü bunlar hala dudakların cilt tipleri tarafından kolayca ememedikleri topikal ürünlerdir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal