Dövmeli Ciltte Nelere Dikkat Edilmeli?

Dövmeler, bir kişi olarak kim olduğunuzu yansıtmak için kullanılabilecek bir ifade, sanat ve kişiselleştirme şeklidir.

31.03.2020-09:48 - (Son Güncelleme: 31.03.2020-09:49) Dövmeli Ciltte Nelere Dikkat Edilmeli?

Dövmeli bir cilde sahipseniz eğer nasıl bakmanız gerektiğini biliyor musunuz? Cevabınız hayır ise bu haber tam size göre...

DÖVMELİ CİLDİN BAKIMI NASIL YAPILMALI?

Tıpkı normal cilt bakım rutininizde olduğu gibi, enfeksiyon riskinden kaçınmak için dövmenizi günlük olarak temizlediğinizden emin olmalısınız. Hafif bir dokunuşlar ile birlikte dövmelerinizi temizlemek için sade sabun ve su kullanılmasını öneriyoruz.

NEMLENDİRİCİ SEÇİMİNE DİKKAT EDİN

Temizledikten sonra dövmeli cildinizi nemlendirmek bir zorunluluktur, ancak dövmeleriniz üzerinde olumsuz bir etkisi olmayacak bir nemlendirici seçtiğinizden emin olmalısınız. Bu neden ile dövmeli cildiniz kuru hissettirdiğinde, mürekkebin solmasına neden olabilecek yağ bazlı ürünler yerine su bazlı bir losyon veya krem uygulayın.

Dövmenizi 30 veya daha fazla SPF'ye sahip geniş spektrumlu, suya dayanıklı bir güneş koruyucu ile koruduğunuzdan emin olun. Güneş kremini güneşe çıkmadan 15 dakika önce dövmenize uygulayın ve en az iki saatte bir tekrarlayın. Dövmenizi iyileştirmek için yeterli zaman vermek, dövmeye nasıl bakılacağını öğrenirken önemli bir ipucu. İyileşme için iki haftaya kadar izin vermeli ve bu süre zarfında herhangi bir kabuklanmaya zarar vermekten kaçınmalısınız, çünkü bu enfeksiyon riskini artırabilir, tasarıma zarar verebilir ve yara izi bırakabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal